Magyarországra jön az izraeli táncművészet „nagykövete": a Vertigo Dance Company

2023. Február 13. / 18:24


Magyarországra jön az izraeli táncművészet „nagykövete": a Vertigo Dance Company

Hazánkban rendezik meg a 10. Nemzetközi Színházi Olimpiát április elseje és július elseje között, a kezdeményezéshez a Nemzeti Táncszínház is csatlakozik. A táncszínház közleményéből kiderül: a kortárs táncvilág társulatai közül a rangos eseményre meghívták az izraeli táncművészet „nagykövetét", a Vertigo Dance Company nevű társulatot is.

A Nemzeti Táncszínház is csatlakozik az április 1. és július 1. között Magyarországon megrendezendő 10. Nemzetközi Színházi Olimpiához. A világszínházi találkozón csaknem 70 helyszínen, 35 ország, 200 társulata mutatkozik be – áll a Nemzeti Táncszínház MTI-hez eljuttatott közleményében. 

Mint írják, a jubileumi alkalomra a Bozsik Yvette Társulat és az egyik legnagyobb ma élő butoh táncos, Tadashi Endo mellett, a határon túli magyar táncegyüttes, az M Studio is színpadra lép Frenák Pál koreográfiájával. 

A kortárs táncvilág társulatai közül az olasz táncélet egyik meghatározó alakját, az Aterballetto társulatát és az izraeli táncművészet nagykövetét, a Vertigo Dance Company-t hívta meg a színházi eseménysorozatra a Nemzeti Táncszínház.

A színházi fesztivál nemzetközi táncelőadásai egyben a hazai legnagyobb táncünnep, a Budapest Táncfesztivál programjai is lesznek, ahol neves külföldi táncegyüttesekkel, jubiláló magyar művészekkel és a hazai közönség kedvenceivel is találkozhat majd a közönség – olvasható a közleményben.

(MTI)

Címlapkép: Vertigo Dance Company – Facebook

mazsihisz icon

Címkék

Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek