Elindult a jegyértékesítés az idei ZsiFi-re

2022. November 21. / 12:24


Elindult a jegyértékesítés az idei ZsiFi-re

A november 30-án, szerdán kezdődő 11. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál öt napja alatt biztos, hogy mindenki talál a saját ízléséhez és ingerküszöbéhez passzoló zsánert és témát: a szervező JCC Budapest – Bálint Ház rengeteg komoly és könnyed témájú játékfilmmel készült, illetve a ZsiFi erősségének számító dokumentumfilmek és a rövidfilmek sem maradhatnak ki a programból.

A filmfesztivál nem kisebb nevekkel nyílik meg, mint Anthony Hopkins, Anne Hathaway és Jessica Chastain, az Armageddon Time című hollywoodi filmben.

December 1-től a tavalyi és idei izraeli filmtermés remekeit lehet megnézni, köztük a fájóan korán meghalt Ronit Elkabetz életéről szóló gyönyörű filmet, vicces romkomot, Docaviv első díjat nyert dokumentumfilmet, politikai és történelmi drámát, és az idősebb korosztály sem marad nevetés nélkül az Örökzöldek című vígjátékkal.

S ha már örökzöld, a fesztivál záróvetítése az idén 102 éves gyönyörű tornásznő, Keleti Éva életét mutatja be: a ZsiFin lesz a premierje az „Aki legyőzte az időt” című magyar filmnek.

zsifi-jegyvásárlás.jpg

Idén újdonsággal is készülnek: 11 rövidfilmet lehet megnézni majd a fesztivál során! Lesz köztük lesz cseh dráma, amerikai animációs film, brit komédia, valamint izraeli, szlovák és magyar alkotások is. A “Helyünk az időben” elnevezésű különleges projekt célja a visegrádi országok zsidó közös örökségének és számos kulturális kapcsolatának megismertetése. A Magyarországról, Csehországból, Lengyelországból és Szlovákiából származó négy rövidfilmből álló válogatás a régió zsidó témájú filmművészetének értékes alkotásait állítja reflektorfénybe az elmúlt évekből.

S mivel a ZsiFi életének második évtizedébe lépett, a szervezők bevezettek valamit, ami nélkül filmfesztivál nem is filmfesztivál. Díjazzák az alkotásokat, illetve nem is ők, hanem náluk sokkal hozzáértőbb zsűrik – több is! Idén meghirdetik a Legjobb Rövidfilm Díjat, a Legközösségibb Film Díját, a Tikun Olam díjat, mellyel a világot jobbá tévő alkotásokat jutalmazzák és lesz Diák- és Salom Klub Díj is. De természetesen a Közönségdíj sem marad el, az erre szavazóknak nagy értékű nyereményeket sorsolnak majd ki.

A jegyárusítás elindult, itt lehet megvenni a jegyet a kiszemelt filmekre.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Bemutatták az új Bibliai héber–magyar szótárat
Ünnepek
Az angyal a részletekben lakik – Jó szombatot!