A rendezői változat– online és offline érkezik a 10. Zsidó és Izraeli Filmfesztivál

2021. Október 29. / 10:30


A rendezői változat– online és offline érkezik a 10. Zsidó és Izraeli Filmfesztivál

Idén november 22. és december 5. között kerül megrendezésre a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál. A jubileumi tizedik fesztivál a szervezők szerint az eddigieknél is több, izgalmasabb és nem utolsósorban hosszabb lesz.

Az elmúlt tíz év alatt a ZSIFI Magyarország kulturális unikumává fejlődött, s nemcsak a hazánkban élő zsidó közösség, hanem a zsidó kultúra iránt érdeklődő társadalom is körében is egyre népszerűbb.

A tavalyi évben a járványhelyzet miatt a fesztivál az online térbe költözött, ám így is rekordnézettséget ért el az esemény. Az idei ZSIFI egyfajta hibrid módon moziban és online is megrendezésre kerül, hogy azok számára is elérhető legyen, akik nem tudnak a budapesti mozikba eljutni. S mivel a filmeket kivétel nélkül eredeti nyelven, feliratozva vetítik, így a hazánkban lévő külföldi nézők is élvezhetik a filmeket.

zsidfi-10.jpg

1. HÉT: OFFLINE – a filmek egy héten keresztül a Művész és a Puskin moziban láthatóak

2. HÉT: ONLINE – a filmeket a tavaly már megismert módon, a Művész Távmozi segítségével otthonról, online lehet megnézni. A fesztiválon mutatkozik be Mundruczó Kornél Evolúció című régóta várt filmje – a ZSIFI tíz éve alatt ez az első magyar nyitófilm.

A filmfesztivált az egyéb zsidó kulturális kísérőprogramok teszik még színesebbé. Szakmai beszélgetések, fórumok, zsidó városi séták, változatos gyerekprogramok váltják egymást a ZSIFI napjai alatt.

TOVÁBBI RÉSZLETEK / IDE KATTINTVA

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Szombat: A palesztin halottak számától a Sorsok Házáig
Megemlékezések
„A soha többé most van" – megemlékezés Rohoncon
Közélet
A nácik ma 80 éve szállták meg Magyarországot