A gyönyörűtől a
nyugtalanságig terjedő érzelmek – a Trafóban koncertezik az izraeli Tatran trió

2023. November 27. / 19:21


A gyönyörűtől a nyugtalanságig terjedő érzelmek – a Trafóban koncertezik az izraeli Tatran trió

A TATRAN 2011-ben alapított instrumentális trió, melyet Tamuz Dekel, Dan Mayo és Offir Benjaminov alkot. A zenekar kiemelkedő élő fellépései először Tel Aviv underground zenei körében szereztek rajongókat, majd nem sokkal később nemzetközi elismerést is kaptak. A Trafó nagytermében 2023. november 30-án, csütörtökön este 8 órakor lépnek fel. Jegyárak: 4900 forint, elővételben: 3600 forint

A TATRAN egyedülálló és újító zenei jelenség, amely folyamatosan tágítja a művészeti határokat. A tel-avivi zenei közösség úttörőként tekint rájuk innovatív zenei megközelítésük miatt.

TATRAN_plakat_nezokep.jpg

A trió újragondolta a hagyományos gitár-basszus-dob felállást, mesterien alkalmazva különféle hangmanipulációs technikákat, akusztikus és elektronikus eszközökön egyaránt. Részletes kompozícióik precíz elrendezéseikkel varázslatos élményt nyújtanak, amely feszegeti a lehetőségek határait. Zenéjük képzeletbeli és expresszionista, mély kapcsolódásokkal a post-rockhoz, elektronikához, modern jazzhez és klasszikus zenéhez.

Zenei világuk a gyönyörűtől a nyugtalanságig terjedő érzelmeket kelt.

2023-ban a TATRAN együttműködik a legendás Star Wars franchise-szal, hogy elkészítse a különleges zenei alapokat a várva várt "Jedi Survivor" videójátékhoz. A projektet az EA, a Respawn Entertainment és a Disney együttműködésében hozták létre, összekötve a TATRAN sajátos hangzását a Star Wars lenyűgöző világával. Ez a felvétel Grammy-díj jelölést kapott.

A koncertet megelőzően egy órás workshopot tart a zenekar.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek