Antiszemita rigmusok az MTK-Siófok NB II-es bajnokin – A Siófok és az MTK is közleményt adott ki

2022. Október 26. / 13:02


Antiszemita rigmusok az MTK-Siófok NB II-es bajnokin – A Siófok és az MTK is közleményt adott ki

Antiszemita rigmusok, fenyegetőzés, verbális és fizikai támadás – így zárult a szombat esti mérkőzés a Hungária körúton. A Merkantil Bank Ligában szereplő MTK Budapest és a BFC Siófok is hivatalos közleményt adott ki a két csapat múlt szombati mérkőzése kapcsán. A két együttes 1–1-re végződött összecsapása után a vendégszurkolók egy csoportja verbálisan bántalmazott, majd meg is támadott néhány hazai drukkert.

Az MTK Budapest az alábbi közleményt hozta nyilvánosságra honlapján:

„Az MTK Budapest vezetésének tudomása van arról, hogy a szombati MTK Budapest – BFC Siófok NB II-es labdarúgó mérkőzés után a vendégszurkolók egy csoportja antiszemita, gyűlölködő rigmusokat skandálva fenyegette meg drukkereink egy részét, és a beszámolók alapján a verbális mellett fizikai támadásra is sor került.

A stadion 1-es kapujánál történteket megengedhetetlennek tartjuk, klubunk eddig és ezek után sem fogja csendben eltűrni az ilyen jellegű viselkedést, amelynek nincs helye sem a futballpályákon, sem a közéletben.

Kiállunk a megsértett, megbántott és megfenyegetett szurkolóink mellett, számukra pedig minden jogi és egyéb jellegű segítséget megadunk az ügy során, és határozottan fel fogunk lépni annak érdekében, hogy a történtek a lehető legalaposabban kivizsgálásra kerüljenek.”

Az üggyel kapcsolatban megszólalt a Siófok is, amely elnézést kért, és kijelentette, megteszi a szükséges lépéseket:

„Sajnálattal értesültünk a médiában megjelent közleményből a tegnapi MTK Budapest–BFC Siófok bajnoki mérkőzés kapcsán történtekről, amiért elnézést kérünk a klub részéről a tulajdonos, a vezetőség, a csapat és a jó érzésű, kulturált szurkolóink nevében is. Mélyen elítéljük és elhatárolódunk a közleményben jelzett szurkolói viselkedéstől. Egyetértünk és támogatjuk az ügy alapos kivizsgálását, mely után mi is megtesszük a szükséges intézkedéseket, mert valóban nincs helye a labdarúgó pályákon sem az antiszemita és rassziszta megnyilvánulásoknak” – áll a Balaton-partiak közleményében.

Korábban az MLSZ is reagált az NB I-ben és az NB II-ben történt kirekesztő megnyilvánulásokra.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek