Terrortámadás Eládban: három halott, több sebesült

2022. Május 05. / 21:02


Terrortámadás Eládban: három halott, több sebesült

Három személy meghalt csütörtök este, miután terroristák támadtak rájuk az ultraortodox Elád városában, Izrael középső részén – írja a Kan közszolgálati műsorszolgáltatóra hivatkozva az izraeli magyar nyelvű Új Kelet.

A támadásban megsérült személyek közül kettő állapota kritikus és egy harmadiké súlyos. Továbbá egy közepesen súlyos és egy könnyű sérültről is beszámolt a Magen David Adom mentőszolgálat.

A rendőrség hajtóvadászatot folytat a terroristák után. Két terroristát gyanúsítanak a támadás végrehajtásával, melyhez állítólag baltát és lőfegyvert használták. Elád önkormányzata arra kérte a város lakóit, hogy maradjanak otthon.

A rendőrség szerint a támadás több helyszínt is érinthetett a város parkjában. Erősítést küldtek a helyszínre. Útlezárásokat állítottak fel, és keresnek egy járművet, amely nagy sebességgel hagyta el a területet. Kobi Sabtáj rendőrfőkapitány útban van a helyszínre.

Izraelben március 22 és április 29 között öt halálos terrortámadásra került sor, melyek összesen 15 izraeli életet követeltek.

Forrás: Új Kelet. Címlapkép: Reuters

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek