Arany fokozatú elismerés vízben oldódó műanyagért egy izraeli cégnek

2023. Január 26. / 14:35


Arany fokozatú elismerés vízben oldódó műanyagért egy izraeli cégnek

A „Jobb életet mindenkinek" („Better Life for All") elnevezésű, az LG Electronic cég által indított kezdeményezésen a négy győztes közé jutott, és 200 ezer dollárral járó, arany fokozatú elismerésben részesült az izraeli SOLUTUM cég az általa kifejlesztett, újfajta műanyagért, amely környezeti hőmérsékleten képes vízben oldódni, majd biológiailag lebomlani. Az új műanyag óriási távlatokat nyit a természet megóvásárt folytatott harcban.

Az LG célja, hogy ötleteket gyűjtsön a környezeti fenntarthatóság és a hozzáférhetőség területén, amelyek fő fókuszpontjai a vállalat hosszú távú, Better Life Plan 2030 kezdeményezésének. A mostani négy győztes cég megoldásai kiválóan szemléltetik a jótékony célra használt technológiában rejlő potenciált, és a társadalomra gyakorolt pozitív hatását – írja az Internet of Things Magazin (IoTmagazin.hu). 

A Life’s Good-díj négy döntőse a dél-koreai Dot Inc. és a Day1Lab, az amerikai NONA Technologies, s a már említett izraeli SOLUTUM volt. 

Az izraeli vállalkozás olyan újfajta műanyagot fejlesztett ki, amely környezeti hőmérsékleten képes vízben oldódni, majd biológiailag lebomlani úgy, hogy nem hagy maga után mikroműanyag- vagy toxinmaradványokat.

294222019_519478673310752_2951517052921201590_n.pngAz izraeli cég logója

Az IoT Magazin cikkét teljes terjedelmében itt olvashatják.

(Illusztrációk: SOLUTUM/Facebook)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek