A Hamász fegyverese volt a tel-avivi merénylő

2023. Március 10. / 08:28


A Hamász fegyverese volt a tel-avivi merénylő

– Az izraeli hatóságok azonosították a csütörtök este lövöldöző tel-avivi merénylőt, az iszlamista Hamász terrorszervezet fegyveresét – jelentette a katonai rádió péntek reggel. Az elkövető 23 éves volt. Tette elkövetése után négy, a helyszín közelében tartozó izraeli, köztük egy önkéntes rendőr, és három szolgálatban lévő rendőr tűzharcban agyonlőtte.

A merénylő Ciszjordániában élt, a Rámalláh melletti Naálin falu lakója, és korábban már kétszer ült izraeli börtönökben, összesen egy évet és három hónapot, biztonsági vétségek, illegális fegyvertartás miatt.

A lövöldözéses merényletben három huszonéves izraeli fiatal sebesült meg a belvárosi Dizengoff utcában található egyik kávézó vendégei közül. Az Ichilov kórházban ápolják őket, s ketten továbbra is súlyos, egyikük életveszélyes állapotban van, lélegeztetőgépen és altatásban tartják. A harmadik sebesült könnyebb-közepes sebesülést szenvedett.

Legutóbb tavaly áprilisban volt ezen a környéken terrortámadás. Akkor a palesztin lövöldöző két embert megölt, tízet pedig megsebesített, majd több órás üldözés után a város másik részén agyonlőtték.

(MTI)

(Címlapkép: Avshalom Saassoni/Flash90)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Hegyi Iván: Pusztán piciny periódus
2023. Április 16. / 12:28

Hegyi Iván: Pusztán piciny periódus

Hírek, lapszemle
Felavatták Siklósi Vilmos emlékkövét Zalaszentgróton