A háború miatt megugrott a nyugtatók szedése Izraelben

2023. December 21. / 13:32


A háború miatt megugrott a nyugtatók szedése Izraelben

A vényköteles nyugtatók fogyasztása 21 százalékkal, míg a vény nélkül kapható nyugtatók fogyasztása mintegy 90 százalékkal nőtt Izraelben. Az embereket súlyos tünetekkel utalják mentálhigiénés kezelésekre. 

A háború kezdete óta a vényköteles nyugtatók fogyasztása 21 százalékkal, a vény nélkül kapható nyugtatók fogyasztása pedig mintegy 90 százalékkal nőtt Izraelben. A szakemberek szerint a háború kitörésétől december elejéig mintegy 30 százalékkal nőtt a depresszióval és szorongással diagnosztizált betegek száma az előző év azonos időszakához képest.    

– A gyerekek egy része, főleg a Gázai övezet környékén, az ágy alatt alszik még ma is, több mint két hónappal az október 7-i terrortámadás után – közölte Tali Smueli pszichiáter, a Makkabi egészségbiztosító pénztár mentálhigiénés osztályának igazgatója a Háárec című újságban. 

A felnőtteket is olyan súlyos tünetekkel utalják mentálhigiénés kezelésre, mint a kontrollálhatatlan sírógörcs, munkába állási nehézségek és számos más, depressziós tünet.

(MTI)

Fotó: Mirjam Alster/Flash90 via Times of Israel

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek