Virággal az erőszak ellen – különleges megemlékezés ma délután a Dohány utcai zsinagóga előtt

2022. Október 27. / 08:53


Virággal az erőszak ellen – különleges megemlékezés ma délután a Dohány utcai zsinagóga előtt

Közel félszáz független cirkuszművész és növendék – köztük ukrajnai menekült fiatalok –, zenészek, színészek, énekesek ültetnek krókusz hagymákat és napraforgómagot a Dohány utcai zsinagóga előtti Herzl téren, 2022. október 27-én, csütörtökön délután 4 órakor

krókusz-2022.jpg

A rendhagyó eseményen a napokban 97 születésnapját ünneplő Fahidi Éva holokauszttúlélő is részt vesz, hogy a háborús és emberiesség elleni bűntettek gyermekáldozatai előtt tisztelegjen.

A délután során a művészek egy a közönséget is bevonó cirkuszi produkciót is bemutatnak a „Krókusz Projekt – Virággal az erőszak ellen” című rendezvényen a Szembenézés Alapítvány szervezésében.

A csaknem félszáz független cirkuszművész és növendék – köztük ukrajnai menekült fiatalok –, zenészek, színészek virágültető performansza főhajtás az előítéletekkel kezdődő népirtások, háborús és emberiesség elleni bűntettek – köztük a holokauszt és az Ukrajna elleni háború – gyermekáldozatai előtt, kiállás az egymást elfogadó, előítéletmentes társadalomért.

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló programban tizenegy európai ország mintegy százezer fiatalja – köztük 2016 óta sok ezer határon innen és túli magyar fiatal – vesz részt. Munkájukhoz az ELTE PPK Neveléstudományi Intézete és civil partnerei közreműködésével díjmentesen igénybe vehető szakmai és technikai segítséget nyújt a Szembenézés Alapítvány.

A megnyitón virágot ültetnek:

 ▪ Fahidi Éva, a napokban 97. születésnapját ünneplő holokauszttúlélő, a program fővédnöke

Védnökök

 ▪ Beer Miklós katolikus püspök,
 ▪ Fabiny Tamás evangélikus püspök,
 ▪ Radnóti Zoltán főrabbi,
Natalia Radivincsuk, Ukrajna magyarországi nagykövetségének másodtitkára

További Információk:

 ▪ www.szembenezes.hu
 ▪ https://www.facebook.com/events/474426064597472
 ▪ https://www.szembenezes.hu/ifjusagi-projektek/krokusz-projekt/index.php

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek