USA: Izraeli cég építi fel a világ legnagyobb laborhús-gyárát

2023. Január 04. / 15:31


USA: Izraeli cég építi fel a világ legnagyobb laborhús-gyárát

A laboratóriumi húsgyártás nemrégiben újabb mérföldkőhöz érkezett, amikor egy izraeli vállalat elkezdte építeni a világ eddigi legnagyobb húsgyárát az egyesült államokbeli Wilson városában. Az észak-karolinai településen az izraeli Believer Meats csaknem 20 ezer négyzetméteres gyárkomplexumot húz föl.

A beruházás 123 millió dollárjába (átszámítva mintegy 47 milliárd forintjába) kerül a vállalatnak, ami hatalmas befektetésnek tűnik, tekintve, hogy a hatósági engedélyt a termesztett hús előállítására és értékesítésére sehol, így az Egyesült Államokban sem kapták még meg. Jakov Nahmias, a cég egyik alapítója szerint évek óta dolgoznak az FDA-vel (Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság) a jóváhagyás megszerzésén – írja a Rakéta.hu portál.

Az állatok levágása nélküli, sejtmérnöki tudomány segítségével tenyésztett hús egyelőre csak Szingapúrban engedélyezett. Szakértők, illetve maguk a gyártó cégek elsősorban állatvédelmi szempontokat, az élelmezésbiztonságot, illetve a környezetre gyakorolt hatást említik a sejtekből tenyésztett hús előnyeként a hagyományos állattenyésztéssel szemben.

A portál teljes cikke itt olvasható.

(Címlapkép: Believer Meats/Facebook)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Izrael
Izrael: érkezik a „kóser” áram
2023. Május 09. / 11:24

Izrael: érkezik a „kóser” áram

Megemlékezések
Mártír-istentiszteletek országszerte 2023/5783