Radnóti-díjat kapott Frölich Róbert országos főrabbi és Gábor György professzor

2023. Március 21. / 19:42


Radnóti-díjat kapott Frölich Róbert országos főrabbi és Gábor György professzor

Ma átadták – immár 23. alkalommal – a Radnóti Miklós Antirasszista Díjat, amelyet olyan, a társadalmi élet különböző területein tevékenykedő személyiségeknek ítélnek oda, akik munkásságukkal, véleményformáló kiállásukkal, személyes példamutatásukkal fellépnek a rasszizmus, az antiszemitizmus, és a kirekesztés bármely formája ellen. Idén a díjazottak között van Frölich Róbert, a Mazsihisz országos főrabbija, Gábor György, az OR-ZSE professzora és Sommer Katalain, közösségünk tagja. Gratulálunk!

A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) ezzel a díjjal arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy változatlanul vannak olyan folyamatok a világban és hazánkban, amelyeknek káros következménye az egyes embercsoportok kitaszítása lehet. Az alkalmat most is a március 21-i antirasszista világnap szolgáltatta. Egyebek között erről is beszélt Hanti Vilmos, a MEASZ elnöke, aki ezúttal is átadta a kitüntetéseket – írja a Hírklikk.hu  portál.

Az országos főrabbi átveszi az elismerést (Forrás: Frölich Róbert/Facebook)Az országos főrabbi átveszi az elismerést (Forrás: Frölich Róbert/Facebook)

Megkapta a díjat – többek között – Arató András, a Klubrádió igazgatótanácsának elnöke, Farkas József György újságíró, az egykori Népszabadság, korábban a TV Híradó külpolitikusa és Pomogáts Béla irodalomtörténész. Mától Radnóti-díjas Millei Ilona, a Hírklikk újságírója, Mácsai Pál, az Örkény Színház igazgatója, Nagy Bandó András humorista, Gábor György filozófus, Frölich Róbert, a Dohány utcai zsinagóga főrabbija, Örsi Gergely, a II. kerület szocialista polgármestere és Surányi György közgazdász, a jegybank korábbi elnöke. Idén a díjjal elismerték a Kirúgott Tanárok Közösségének tevékenységét is.

A kitüntetettek méltatását az ugyancsak Radnóti-díjas színművész, Gálvölgyi János olvasta föl.

Forrás: Hírklikk.hu

(Címlapkép: az országos főrabbi kitüntetése. Forrás: Frölich Róbert/Facebook)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek