Mesterséges intelligencia által írt beszédet olvasott fel egy képviselő

2023. Január 27. / 09:59


Mesterséges intelligencia által írt beszédet olvasott fel egy képviselő

Egy amerikai-izraeli mesterséges intelligencia központ létrehozásáról szóló törvényjavaslat vitájában a demokrata párti Jake Auchincloss, az USA kongresszusi képviselője stílusosan egy olyan beszédet olvasott fel, amelyet ChatGPT-vel (szövegíró robottal) íratott meg – számol be róla a Liner.hu portál. Ez az első alkalom, hogy ChatGPT által generált beszédet olvastak fel a kongresszusban. 

A rövid, mindössze két bekezdéses szöveget a massachusettsi demokrata képviselő szerdán az amerikai képviselőházban olvasta fel, s a ChatGPT (Chat Generative Pre-trained Transformer) generálta. Munkatársai is meglepődtek, s többen meg is jegyezték, hogy valószínűleg ez az első alkalom, hogy egy AI által generált beszédet olvastak fel a kongresszusban. 

Jake_Auchincloss,_117th_Congress_portrait.jpgJake Auchincloss képviselő (Fotó: Franmarie Metzler, a képviselőház fotósa)

Jake Auchincloss elmondta: arra kérte a rendszert, hogy írjon 100 szót, amit a képviselőház padsoraiban elmondhat a jogszabályról, s elmondása szerint többször is átfogalmazta a kérést, hogy a végleges szöveget aztán felolvashassa. 

A 34 éves képviselő a beszédről úgy fogalmazott: „én vagyok a legfiatalabb szülő a demokrata frakcióban, az AI már az életem része lesz, és a gyermekeim számára általános célú technológiává válhat”.

A Liner.hu cikkét teljes terjedelmében itt olvashatják.

(Címlakép: Gerd Altmann – Pixabay)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Mesterünk, aki ma is köztünk él: Mózes
2023. Február 28. / 11:47

Mesterünk, aki ma is köztünk él: Mózes

Zsidó kisokos
Zsidó orvosok mindenhol: a Talmudtól a középkorig