Három méter magasból leesett, kórházba került Gerendás Péter

2022. December 04. / 17:41


Három méter magasból leesett, kórházba került Gerendás Péter

A népszerű énekes-gitáros-zeneszerző, Gerendás Péter – a Mazsihisz kulturális rendezvényeinek rendszeres fellépője – a János Kórházban lábadozik, mert egy színházban két előadás közötti szünetben lezuhant 3 méterről és eltörte a kulcscsontját. A zenész erről egy mai Facebook-posztjában számolt be.

– Drága barátaim! Kedden,szerdán,csütörtökön és pénteken boldog voltam a szó szoros értelmében. Csodálatos kollégákkal játszhattam együtt, ahol nagy szerelmemnek, a színészetnek is hódolhattam a gitározás és éneklés mellett. Két előadás között felmentem a gitáromat elhelyezni a kezdéshez és lezuhantam 3 m-t . Jelenleg a János kórház vendégszeretetét élvezem – így kezdődik Gerendás Péter mai Facebook-bejegyzése.

Mint a baleset körülményeiről írja: „nem akarom még elkiabálni, de óriási szerencsém volt. A mentősök a töröttgerinc-protokoll alapján jártak el. A kórházban rögtön a lábaimat nézték, de sem a gerincem, sem a lábaim nem törtek el. Csak a kulcscsontom. Vállamon a fájdalom. Nem akarok misztikus húrokat pengetni, de velem zuhant az a spanyolgitárom amit még 1982 ben első feleségemmel, Katival vettünk a készítőnél Madridban. Azóta ez a gitár állandó az életemben. Többen megvásárolták volna, de én nem adtam el. A sérüléseiből ítélve (ripityára törött) valószínüleg ráeshettem, így megmenthetett engem sok mindentől".

Gerendás Péter azt kéri, hogy „ne sajnáljatok". Mint fogalmaz: „a körülményekhez képest jól vagyok, mindenem van, de legfőképpen szerető családom és hűséges barátaim".

Mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk! 

(Címlapkép: Gerendás Péter/Facebook)

mazsihisz icon

Címkék

Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek