Silló Sánor: Jaffói burekasz-bagatell

2022. Október 07. / 15:16


Silló Sánor: Jaffói burekasz-bagatell

Hány óra?  Kilenc? mentek a tengerre? a gyerekek már lenn vannak, ne üljenek itthon akkor nem tudok főzni, burekasz, saksuka, itt laktok Jaffón? én mindig itt laktam, mi az a dobozban, dinnye? ezek csak azt eszik, amit én csinálok, mióta az anyjuk meghalt.

burekasz-1.JPG

Ettek valahol “kinn”, a rokonaink elvitték őket, úgy jöttek haza, hogy nagyi! milyen saksuka volt ez, nem volt benne semmi, se erőspaprika, se kömény, hat, hét, és kilenc éves fiúk, ezek csak az enyémet eszik, én láttam, hogy ott “kinn” hogy csinálják a burekaszt, milyen kezekkel, nézd meg az én kezemet! ezzel gyúrom, mi kell bele? csak egy kis liszt, meg bele valami, túró vagy más, ti főztök otthon? ezek még a túrót is kihagyják, beleharapsz, 6 sékel, és üres belül, a gyerekek, hat, hét, és kilenc elsírnák magukat ha ilyet sütnék, van már kilenc óra? 

Nem leszek kész, mindig éhesek ha a tengerről hazajönnek, kell néha egy kicsit beszélgetni, özvegy vagyok három fiúunokával, hat, hét, és kilenc, de az ebéd még sehol, én küldtem le őket a tengerre, ha nincs túró megeszik káposztával is, na, legyen csodás szép a napotok, csak egy kicsit beszélgetni akartam, van már kilenc?

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek