Nyári kaland a Bálint Házban amerikai fiatalokkal

2024. Június 06. / 11:49


Nyári kaland a Bálint Házban amerikai fiatalokkal

Idén nyáron július 7 -14 között egy egyedülálló kulturális csereprogramra invitáljuk a 14-16 év közötti fiatalokat, akik aktív résztvevői a zsidó közösségnek. 12 magyar fiatal egy egész hetet tölthet együtt a San Diegoból érkező kortársaival, hogy kapcsolatot építsenek egymással és megismerjék egy másik nemzetközi zsidó közösség életét és szokásait.

A bázis a Bálint Ház lesz, de rengeteg izgalmas programmal készülünk a csapat számára. Tervezünk workshopokat, angol nyelvű filmvetítést, szombatfogadást, közös városnézést. 

A tábor célja, hogy lehetőséget adjon a fiataloknak arra, hogy szórakozzanak, tanuljanak és erősítsék kapcsolataikat más hasonló érdeklődésű fiatalokkal a világ másik részéről.

Jelentkezni a képre kattintva lehetJelentkezni a képre kattintva lehet

A külföldről érkező fiatalokat szeretnénk a magyar résztvevőknél elszállásolni, hogy igazi családok vendégszeretetét élvezhessék. A reggelit a családok biztosítják a gyerekeknek, de ezen felül minden ellátásról, belépőjegyről és a fiatalok hangulatáról mi gondoskodunk egy hétig!

Egy két program amire számíthatnak:

 • Kincsvadászat a zsidó negyedben
 • Mozizás a szabad ég alatt
 • Közös szombatfogadás
 • Strandolás a Lupa szigeten
 • Workshopok és peula
 • Hajókirándulás Szentendrére.

Az amerikai fiatalok július 7-én vasárnap, este érkeznek Budapestre, a magyar résztvevők családjaihoz. A program július 8-án hétfőn reggel veszi kezdetét a Bálint Házban.

Ez a program egész napos elfoglaltságot jelent a fiatalok számára a hét során. Napi többszöri étkezést (ebéd, vacsora és harapnivaló) biztosítunk, de a hét során lesz lehetőség a családdal is vacsorázni és időt tölteni az amerikai vendégekkel.

IDE KATTINTVA LEHET JELENTKEZNI

Illetve további információkért nyugodtan írjanak emailt a remzso.reka@balinthaz.hu email címre a programszervezőnek.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Jonathan Sacks rabbi az oktatásról
2024. Június 28. / 12:15

Jonathan Sacks rabbi az oktatásról

Megemlékezések
Emléküket őrizzük – megemlékezések a hétvégén