Megkezdődött a beiratkozás Budapest legkülönlegesebb ovijába

2023. Január 31. / 20:03


Megkezdődött a beiratkozás Budapest legkülönlegesebb ovijába

Nem túlzás, hogy a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) fenntartásában működő Benjámin Óvoda és Bölcsőde a főváros legkülönlegesebb ovija. Hiszen itt a kicsiket nemcsak az ősi zsidó hagyományokkal ismertetik meg, hanem a legmodernebb robotikai játékok is rendelkezésre állnak, ráadásul – ha minden a tervek szerint alakul – hamarosan a kétnyelvű magyar-angol foglalkozások is beindulnak. Két és fél éves kortól mindenkit szeretettel várnak Zugló zöldjében!

A fennállásának 30. évfordulóját idén ünneplő Benjámin Óvoda és Bölcsőde már jócskán túllépett a nagykorúságon, ennek megfelelően olyan nevelési intézménnyé vált, ahol a gyermekeink különleges foglalkozásokban részesülnek.

Mint azt Bőczén Zsuzsa, az ovi igazgatónője elmondta: a 100 férőhelyes intézményben jelenleg 91 gyermekkel foglalkoznak, s a következő nevelési évre már meg is kezdődött a beiratkozás. Mivel a nagycsoportosok közül 25-en szeptembertől iskolába mennek, még vannak szabad férőhelyek, s a szülőknek azt javasoljuk: minél hamarabb érdeklődjenek, ha a gyermeküket a Benjámin oviba szeretnék járatni. Itt ugyanis olyan speciális képzések várnak a gyerekekre, mint sehol másutt: mivel a BZSH intézményéről van szó, természetesen kiemelt helyen szerepel a zsidó nevelés, van tehát héber óra, Talmud Tóra (természetesen a kicsikre szabva), a zsidó ünnepeket is megtartják rabbi vezetésével.

Ez azonban nem minden: az óvoda azzal is büszkélkedhet, hogy robotikai játékokra is lehetőséget ad, ha pedig minden a tervek szerint alakul, akkor a következő nevelési évben megkezdődik a kétnyelvű magyar-angol képzés. Ezt kéretik szó szerint venni, hiszen a gyerekek is szó szerint fogják venni az angol szavakat, a nyelvi foglalkozáson ugyanis kizárólag angolul fognak velük kommunikálni.

Benjamin_2_1200x1000.jpg

A gyerekek már 2 és fél éves kortól beirathatók, s egészen iskolakezdésig remek helyük lesz, aztán ilyen megbízható alapok után egészen biztosan a sulit is akadály nélkül veszik majd, köszönhetően a Benjámin magas szakmai színvonalú iskolai előkészítőjének.

Kedves szülők, jelentkezzenek tehát minél hamarabb, meg is adjuk az elérhetőségeket, hogy megkönnyítsük a dolgukat. Ha levélben szeretnének érdeklődni, íme, az e-mail cím: benjamin@bzsh.hu; míg telefonon a +36 30 695 6625-ös számot kell hívni.

Ki ne hagyják, hiszen a gyermeküknek ez a zsidó ovi egész életre szóló, csodálatos éveket kínál, márpedig azt minden szülő tudja: egy kisgyereknél nem létezik keményebb és őszintébb kritikus…

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek