Címkék

Mazsihisz.hu

Mazsihisz hírek / 2024. Január 23. / 10:31

Rózsa Péter: Jelenlét

Közismert, hogy az 1867-es kiegyezés után – az Osztrák-Magyar Monarchia befogadó környezetében egészen Trianonig – a zsidók emancipációja fokozatosan vezetett el a nemzetbe való betagozódás végpontjának tekinthető lépcsőfokig, amikor a vallást és hagyományokat elhagyó, főleg budapesti zsidók jó része a névmagyarosítások és vegyesházasságok révén magyarabbá vált a magyaroknál...

Mazsihisz hírek / 2023. December 21. / 13:59

Tudástár: Már virtuálisan is bejárható az újbudai Bét Sálom zsinagóga

A Mazsihisz.hu Kultúrkincsek című aloldalán a virtuálisan is bejárható zsinagógák között immár ott van a lágymányosi, vagyis az újbudai Bét Sálom zsinagóga is. S ha már benéznek a Bét Sálomba, javasoljuk, hogy járják végig 3D formátumban és páratlan minőségben az aloldalon található többi zsinagógát is! (A Kultúrkincsek Tudástárát a honlapunk jobb szélén lévő négy „csempe" egyikére kattintva érhetik el.)

Mazsihisz hírek / 2023. Augusztus 28. / 10:09

Kedves Olvasóink!

Az elmúlt hétvégén olyan, tőlünk független meghibásodás történt a Mazsihisz.hu honlap tartalmait tároló szervereken, ami miatt jelenleg csak az egy évvel korábban közölt cikkeink olvashatók. A honlapot mától új cikkekkel frissítjük, továbbá a következő hetekben folyamatosan dolgozunk az elmúlt egy évben publikált cikkek újraközlésén. Kérjük olvasóink megértését és türelmét!