Címkék

Mazsihisz elnök

Mazsihisz hírek / 2024. Február 13. / 13:43

A Mazsihisz székházában a HIPA delegációja

A Magyarországon dolgozó külföldi tudósítókat tömörítő Hungarian International Press Association (HIPA) delegációja látogatott ma a Mazsihisz Síp utcai székházába, ahol dr. Grósz Andor, a Szövetség elnöke tájékoztatta a megjelenteket a magyar zsidóság XX. századi történetéről és jelenlegi helyzetéről.

Mazsihisz hírek / 2024. Február 13. / 10:30

A Mazsihisz üdvözli a rendőrség fellépését a neonácikkal szemben

A Mazsihisz elnöke, dr. Grósz Andor üdvözli az ORFK és a BRFK erélyes fellépését, egyúttal köszönetét fejezi ki minden rendőrnek, aki ezen a hétvégén biztosította a társadalom, s azon belül a magyar zsidó közösség nyugalmát.

Mazsihisz hírek / 2024. Február 09. / 09:45

Katarina von Schnurbeinnel tárgyalt a Mazsihisz elnöke

A héten Budapesten járt Katarina von Schnurbein, az Európai Bizottság (EB) antiszemitizmus elleni küzdelemért felelős koordinátora, aki megbeszélést folytatott dr. Grósz Andorral, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökével. A legfőbb téma az a hármas együttműködés volt, amely az unió főbb testületei, a magyar kormány és a Mazsihisz között valósulhat meg a magyar EU-elnökség ideje alatt.

Mazsihisz hírek / 2024. Január 29. / 17:46

Dr. Grósz Andor: Nemcsak emlékeznünk kell, de előre is kell néznünk

– Akiket a holokauszt során megöltek, amiatt haltak vértanúhalált, mert zsidók voltak, ezért nemcsak emlékeznünk kell, de előre is kell néznünk és nyitott szemmel kell járnunk, hogy még egyszer ne fordulhasson elő az, ami velük megtörtént – mondta dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke tegnap a nagykanizsai holokauszt-megemlékezésen.

Mazsihisz hírek / 2024. Január 28. / 13:28

Magyarországra jöhet az Európai Bizottság antiszemitizmus elleni munkacsoportja

A héten ülésezett Brüsszelben az Európai Bizottság (EB) antiszemitizmus elleni küzdelemmel és a zsidó élet támogatására kialakított uniós stratégiával foglalkozó munkacsoportja. A tanácskozáson részt vett dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke, aki többek között arról tárgyalt Katarina von Schnurbeinnel, a stratégia koordinátorával, hogy a magyar EU-elnökség idején nálunk ülésezzen a testület.

Megemlékezések / 2024. Január 27. / 23:08

Grósz Andor: A mai napig fájdalmas szembenézni a történtekkel

A mai napig fájdalmas szembenézni a történtekkel, fájdalmas szembenézni a veszteséggel. Fájdalmas szembesülni azzal a kegyetlen megszállottsággal, amelynek legfőbb célja a zsidók mindenáron történő teljes kiirtása volt. – fogalmazott Dr. Grósz Andor, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Holocaust Közalapítvány kuratóriumának elnöke a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából Budapesten.

Mazsihisz hírek / 2024. Január 22. / 18:11

A Mazsihisz elnöke az EB antiszemitizmus elleni csoportjának brüsszeli ülésén

Mától tartja ötödik ülését az Európai Bizottság (EB) antiszemitizmus elleni küzdelemmel és a zsidó élet támogatásával kapcsolatos uniós stratégia végrehajtásával foglalkozó munkacsoportja Brüsszelben. A tanácskozáson részt vesz dr. Grósz Andor, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke is.

Mazsihisz hírek / 2024. Január 09. / 18:25

„Itt a normalitás harcol az abnormalitással”

A Herzl Tivadar tér ideiglenes átnevezéséről, Izraelnek a terroristák elleni háborújáról és különböző mozgalmak palesztinpárti tüntetéseiről fejtette ki gondolatait dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke a Heti TV Pirkadat című műsorában. Az adásban szóba került a Szeretetkórház és a rabbiképző fejlesztése is.

Mazsihisz hírek / 2024. Január 08. / 19:33

„Izrael nemcsak saját magát védelmezi, hanem a teljes nyugati civilizációt"

Mint beszámoltunk róla: január 7-től két héten át az Október 7. nevet viseli a budapesti Herzl Tivadar tér. Az alábbiakban közöljük dr. Grósz Andor Mazsihisz-elnöknek a vasárnapi rendezvényen elmondott beszédét.

Vezetőink / 2024. Január 02. / 08:05

Prof. dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke

Az a misszióm, hogy tisztességgel dolgozzak egyházunkért, és kiálljak a magyarországi neológ zsidóság értékei, érdekei mellett. Az összefogás az utolsó esély arra, hogy a neológia meg tudja őrizni az elmúlt 150 évben kivívott helyét a magyarországi zsidó életben, és ne vesszen kárba felmenőink munkája, áldozata.

Mazsihisz hírek / 2023. December 15. / 12:37

Gázai túszok hozzátartozói a Mazsihisz elnökénél

– Nagyon jólesik nekünk az a baráti légkör, ahogyan a felmenőink földjén, Magyarországon fogadtak minket, és az is, hogy találkozhattunk a köztársasági elnökkel. Valóban egy nép vagyunk, éljünk akár Izraelben, akár a diaszpórában – mondták azok az izraeli testvéreink, akik a héten tettek látogatást dr. Grósz Andornál, a Mazsihisz elnökénél. A találkozón jelen volt Jákov Hadas-Handelsman, Izrael Állam magyarországi nagykövete is.

Zsidó világ / 2023. December 15. / 12:23

Hanuka Szombathelyen: mindannyiunkban ott rejlik a csodák lehetősége, a fény ereje

A csütörtöki közös gyertyagyújtáson dr. Grósz Andor, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke mondott beszédet. Kiemelte, „Ez az ünnep arra emlékeztet minket, hogy a bennünk lobogó láng révén mi magunk is hozzájárulhatunk a világban tündöklő fényhez.