Címkék

Lauder Javne Iskola

Hírek, lapszemle / 2023. December 11. / 11:17

A Lauder-iskola tanulóinak vallásközi találkozója pesti piarista diákokkal

Vallásközi találkozót és közös imaalkalmat szerveztek a budapesti Piarista Gimnázium és a Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskola diákjai. Az eseményt a Piarista Tartományfőnökségen rendezték meg, beszédet mondott Zeitler Ádám, a Lauder vallási vezetője, Zsódi Viktor piarista tartományfőnök és Horváth Bálint piarista igazgató.

Megemlékezések / 2023. Szeptember 08. / 17:39

Botlatókövek, avagy az Elágazó Ösvények Kertje a Lauderben

Dallos Hanna (1907-1945) és Strausz Lili (1906-1945) emlékére egy-egy botlatókövet avattak ma a budapesti Lauder iskola szervezesében. Mindketten a mostani intézménynek helyet adó épületben dolgoztak varrónőként, és a holokauszt során vesztették életüket. A mai rendezvényen részt vett Karácsony Gergely főpolgármester, Pokorni Zoltán polgármester, dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke, Heisler András, a Mazsihisz volt elnöke és Kirschner Péter, a Mazsike elnöke is.

Zsidó világ / 2022. Augusztus 09. / 10:32

Lauderes diákok tették rendbe a zsidó temetőt Szentkirályszabadján

A budapesti Lauder Javne Iskola diákjai tették rendbe a Veszprém vármegyei Szentkirályszabadja község zsidó temetőjét. A diákok a 19. Kibuci Bucik elnevezésű tábor keretében tartózkodtak a Balatonhoz közeli faluban. A temetőben végzett önkéntes munkájukhoz: nagy skajach!