Címkék

Gulyás Gergely

Közélet / 2024. Május 23. / 22:50

Gulyás Gergely: elfogadhatatlan a Nemzetközi Büntetőbíróság főügyészének döntése

A miniszter hangsúlyozta: nem jó, ha egy bíróságot politikai eszközként használnak, azt pedig nem szabad elfelejteni, hogy az Izrael által elszenvedett “egészen kíméletlen, becstelen és aljas terrortámadás” volt a kiváltó oka mindannak, ami a Gázai övezetben történik.

Mazsihisz hírek / 2023. November 16. / 20:14

A Mazsihisz elnöke a kancelláriaminiszternél

A magyar zsidó közösséget érintő, aktuális kérdésekről, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) egyes intézményeinek fejlesztéséről és a jövő évi holokauszt megemlékezésekről volt szó azon a megbeszélésen, amelyet a napokban folytatott dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke Gulyás Gergellyel, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel.

Izrael / 2023. Október 26. / 15:49

Kormányinfó: Gázában 15 magyar tartózkodik, mindannyian épségben vannak

– Továbbra is a leghatározottabban elítéljük az Izrael elleni terrortámadást, a magyar kormány pedig elismeri Izrael függetlenségét – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (képünkön) ma a Kormányinfón. Elmondta: eddig 445 magyar állampolgárt hoztak haza Izraelből, 15 magyar továbbra is Gázában tartózkodik. Négy családról van szó, tíz kiskorú gyermekkel, a legkisebb négy hónapos.

Izrael / 2023. Október 09. / 11:51

Jákov Hadas-Handelsman: Köszönjük Magyarország szolidaritását

– Most az összefogás a legfontosabb, mert az Izrael mögötti koalíciónak erősnek kell lennie – közölte Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a ma Budapesten megkezdődött Nemzetközi Pro-Izrael Konferencián. A rendezvényen felszólalt Jákov Hadas-Handelsman, Izrael budapesti nagykövete, aki megköszönte Magyarország támogatását és a Zsidó Állam melletti következetes kiállását. A tanácskozáson beszédet mond dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke is.

Hírek, lapszemle / 2023. Szeptember 14. / 20:41

Gulyás Gergely megismételte Orbán Viktor 2017-es nyilatkozatát Horthy kapcsán

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a tegnapi Kormányinfón megismételte Orbán Viktor 2017-es nyilatkozatát arról, hogy Magyarország vezetése bűnt követett el, amikor nem védte meg zsidó származású polgárait. Ennek azért van jelentősége, mert a Gulyással folytatott keddi találkozóján Grósz Andor Mazsihisz-elnök e 2017-es nyilatkozat megerősítését kérte az állami vezetők részéről elhangzott, negatív visszhangot kiváltó nyilatkozatok miatt.

Megemlékezések / 2022. Január 28. / 10:49

Holokauszt emléknap – Gulyás: a gyilkosokat meg kell nevezni!

Nemcsak elfeledni nem szabad, hogy voltak gyilkosok, de „meg is kell neveznünk őket” - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön, a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapján tartott budapesti megemlékezésen, a Holokauszt Dokumentációs Központban (HDK).