Címkék

Fahidi Éva

Kultúra / 2024. Február 19. / 16:56

Christoph Heubner könyvbemutatója a FUGA-központban

Kutyákat látok, akik feszítik a pórázt – Auschwitz felé, Auschwitz után – három történet. Ezt a címet viseli Christoph Heubner magyarul a közelmúltban megjelent könyve, amelynek bemutatója február 21-én, szerdán fél 5-től lesz a FUGA Budapesti Építészeti Központban (V. kerület, Petőfi Sándor utca 5. szám). A Wesley Kiadó gondozásában megjelent könyvet Fahidi Éva és Iványi Zsuzsanna fordította. A bemutatón jelen lesz a szerző is.

Megemlékezések / 2023. Szeptember 19. / 12:46

Fahidi Éva temetése október 9-én lesz a Farkasréti temetőben

Az életének 98. évében elhunyt Fahidi Évát október 9-én, hétfőn 13 óra 45 perckor búcsúztatják a budapesti Farkasréti temetőben (Németvölgyi út 99. szám). A család kéri a gyászolókat és a tisztelőket, hogy Fahidi Évától a szertartáson sárga színű virággal búcsúzzanak el, hiszen a sárga volt a kedvenc színe.

Megemlékezések / 2023. Szeptember 12. / 14:24

Az örök példakép, akitől generációk tanulhatnak – Fahidi Éva emlékére

Elment hát Fahidi Éva is, aki mosollyal, bölcsességgel, az írott szó erejével és tánccal küzdött a felejtés ellen. Akit az emberben lakozó gonosz azért akart elpusztítani, mert megszületett és zsidónak született – de aki immár örökre velünk marad, hiszen felejthetetlen ember volt: azért élt, hogy mi jobb, boldogabb, szebb világban élhessünk. Holott ha valaki, ő tudta: a jobb, boldogabb, szebb világot kereshetjük mi odakint – azt belül kell megteremtenünk.

Megemlékezések / 2023. Szeptember 11. / 14:41

Gyász: 97 éves korában elhunyt Fahidi Éva, holokauszttúlélő

Fahidi Évát 18 éves korában deportálták Auschwitzba, majd az allendorfi kényszermunkatáborba került. 1945-ben épségben tért haza Budapestre.