Címkék

Európai Zsidó Kongresszus

Hírek, lapszemle / 2023. Március 27. / 16:42

„Az Európában élő 2 millió zsidó nevében – nem hallgathatunk"

Az Európai Zsidó Kongresszus és az Európai Rabbik Konferenciája felszólítja az izraeli feleket, hogy folytassanak párbeszédet az országban kirobbant konfliktusról, Mint írják: „A diaszpórában élő zsidó élet léte nagyban függ attól, hogy mi történik Izraelben, és az izraeli társadalmat érintő belső megosztottságnak közvetlen hatásai vannak a diaszpórában élő zsidó közösségekre".

Mazsihisz hírek / 2023. Február 06. / 16:03

Heisler András az Európai Zsidó Kongresszus brüsszeli közgyűlésén

Az Európai Unió és tagállamainak antiszemitizmus elleni uniós és nemzeti stratégiáinak kérdése, valamint a kóservágás és a circumcisio európai engedélyezése a főbb témák az Európai Zsidó Kongresszus (European Jewish Congress – EJC) Brüsszelben jelenleg is tartó közgyűlésén. A rendezvényen részt vesz Heisler András, a Mazsihisz elnöke, az EJC alelnöke, aki ma tárgyalást folytatott Magyarország brüsszeli nagykövetével, Kovács Tamás Ivánnal.

Hírek, lapszemle / 2023. Január 19. / 11:24

Az Európai Zsidó Kongresszus bocsánatkérésre szólítja föl az orosz külügyminisztert

Megdöbbentő és felháborító Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szégyenletes megjegyzése, amelyben a vészkorszakkal és Hitlerrel, hatmillió zsidó üldöztetésével és meggyilkolásával vetette össze a nyugati kormányok Ukrajnát támogató politikáját. Ez az Európai Zsidó Kongresszus (European Jewish Congress – EJC) vezetésének véleménye a külügyminiszter tegnapi, moszkvai sajtótájékoztatóján elhangzottakról.

Izrael / 2022. November 23. / 15:46

EJC: A gyáva és brutális támadások célja a félelemkeltés és a terror

Az Európai Zsidó Kongresszus (European Jewish Congress – EJC) megdöbbenését fejezi ki és elítéli a ma reggel Jeruzsálemben elkövetett terrortámadásokat. A szervezet elnöke a részvétét fejezte ki a megölt fiatal diák családjának, és mielőbbi felépülést kívánt a sérülteknek.

Mazsihisz hírek / 2022. November 17. / 14:27

„Izrael sajátos érdekeit harmonizálni kell a diaszpóra regionális érdekeivel”

Mint tegnap beszámoltunk róla: a Mazsihisz képviseletében Heisler András elnök és dr. Kunos Péter, a Mazsihisz-BZSH ügyvezetője Brüsszelben vesz részt egy antiszemitizmus elleni, kétnapos nemzetközi tanácskozáson. A rendezvény előtt az Európai Zsidó Kongresszus (European Jewish Congress – EJC) igazgatói tartottak tanácsülést, amelyen a Mazsihisz vezetői is jelen voltak.