Zsidó kulturális napokat rendeznek Pápán

2022. Szeptember 13. / 09:41


Zsidó kulturális napokat rendeznek Pápán

Ezen a hétvégén, azaz szeptember 17-18-án, valamint október 2-án Zsidó Kulturális Napokat rendeznek a pápai zsinagógában, amelynek keretében lesz színházi előadás Anne Frank naplójából, kerekasztal-beszélgetés a vidéki zsidóságról hitközségi elnökökkel, fellép Falusi Mariann énekesnő és Teszter Nelli zongoraművész, és Zsibongó címmel játszóházat is szerveznek kicsiknek. A rendezvény-sorozatot a Budapest Klezmer Band koncertje zárja.

A pápai Zsidó Kulturális Napok első rendezvénye, a Hátsó traktus című színházi előadás szeptember 17-én, pénteken este 19 órakor kezdődik: az Anne Frank naplója nyomán Szabó Szilárd által színpadra írt és rendezett darabot Reményi Réka adja elő. 

ZsidóKultNapok2022.png

Másnap, azaz vasárnap délután 3-ra várják a kicsiket a Zsibongó Játszóházba, majd fél 4-től kerekasztal-beszélgetés kezdődik a vidéki zsidóságról hitközségi elnökökkel, az eszmecserét Kurucz Ákos rabbi vezeti. Hat órától Falusi Mariann és Teszter Nelli lép színpadra a New Yorktól Budapestig című előadásukkal.

A Zsidó Kulturális Napok záróeseményére, a Budapest Klezmer Band koncertjére  október 2-án, vasárnap délután 5 órára várják a közönséget.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek