Világhírű gitárművész is fellép a Frankel zsinagóga Lág Báómer koncertjén

2023. Április 17. / 14:08


Világhírű gitárművész is fellép a Frankel zsinagóga Lág Báómer koncertjén

Az ómerszámlálás 33. napja, vagyis az örömteli Lag Báómer alkalmából koncertje várják az érdeklődőket a budapesti Frankel Leó úti zsinagógába május 8-án, hétfőn este 7 órától. A rendezvény ünnepi vendége Lakatos György világhírű gitárművész Floridából. Tapsoljunk és örüljünk együtt Lág Báómer ünnepén!

lagbaomer-frankel.koncert.png

A dr. Verő Tamás főrabbi által vezetett Frankel Leó úti zsinagógában idén nem mindennapi módon ünneplik meg az ómerszámlálás 33. napját: olyan koncertet szerveznek, amelynek hazai sztárokon kívül nemzetközileg is nagy ismertségnek örvendő ünnepi vendége lesz az Egyesült Államokban élő Lakatos György gitárművész személyében.

A május 8-án este 7 órakor kezdődő rendezvényen fellép továbbá Kun Ágnes Anna, a Magyar Állami Operaház magánénekesnője, Fellegi Balázs operaénekes és Nógrádi Gergely főkántor, közreműködik Leonyid Gutkin (basszusgitár) és Nógrádi Benedek (gitár). 

A belépődíj 3 ezer forint, a jegyvásárlás lehetőségeiről érdeklődjenek a + 36-30-409-9045-ös mobiltelefonszámon. 

Pár szóban a Lág Báómer ünnepéről

Az ünnep eredete csaknem 2 ezer évre nyúlik vissza, ugyanis az i. sz. I-II. század fordulóján élt rabbi Akiba idejében az ómerszámlálás alatt rettenetes pestisjárvány pusztított, amely 24 ezer áldozatot követelt. Az áldozatok emlékére a zsidók a gyászukat azzal fejezik ki, hogy pészah és sávuót között nem tartanak esküvőt, nem táncolnak, nem zenélnek és nem is hallgatnak élőzenét, továbbá nem vágatnak hajat. De mivel az ómerszámlálás 33. napján (Lág Báómer) szünetelt a járvány, így ezen a napon a gyász is szünetel, és szokás örömünnepeket tartani.

 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek