Újabb négy évre Mester Tamás lett a BZSH elnöke

2023. Március 26. / 16:28


Újabb négy évre Mester Tamás lett a BZSH elnöke

– Vasárnap délelőtt a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) közgyűlése elsöprő többséggel újraválasztotta Mester Tamást a BZSH elnökének. A korábbi elnökkel szemben ketten indultak a választáson: Halpern György, a Frankel körzet és Gerő Péter, a zuglói körzet jelöltje. Mester Tamás 51 szavazatot kapott a 78 közgyűlési tagtól, így a Nagy Fuvaros utca közgyűlési küldöttje nagyarányú győzelemmel a háta mögött vághat neki a következő elnöki ciklusnak.

A BZSH Képviselőtestülete az elnökválasztást megelőzően 64 igen, 1 nem, 3 tartózkodás mellett elfogadta a BZSH 2022. évi zárszámadását, a BZSH intézményeinek: a Benjamin Óvoda és Bölcsőde, a Scheiber Sándor Gimnázium és Általános Iskola, a Külkereskedelmi Technikum, és a Dávid Király Kollégium beszámolóit. 

Az elnök mellé elöljáróságot is választott a BZSH közgyűlése. Fontos pozíció ez is, ez a testület lesz ugyanis a hitközség vezetősége az elkövetkezendő négy évben. A BZSH elöljárósága: Dickmann Ádám, Halpern György, dr.Hersch Tamás, Müncz László, Nádel Tamás, dr. Róna Iván, Selmeci Péter, Sárközi Gyula, Streit Gábor, Szerb Gábor, dr. Várnai György.

A Számvevő és Számvizsgáló Bizottság tagjai: Feuerstein Oszkár, dr.Héber Gábor, Neumann Péterné. A Választási és Jelölő Bizottság tagjai: Jung Tamás, Kiss Henriett, Róth László, Várnai Ivánné.

Gratulálunk  és  sikeres munkát kívánunk Mester Tamás elnöknek és a megválasztott tisztségviselőknek!

A BZSH.hu beszámolója alapján. Címlapkép: BZSH/Facebook

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek