Nyolcvankilenc évesen doktorált egy izraeli férfi

2019. Június 07. / 17:18


Nyolcvankilenc évesen doktorált egy izraeli férfi

Az izraeli Gabriel Barshit az elmúlt napokban nagy örömök érték: a családjának Dominikán élő tagjai hazautaztak Izraelbe, hogy megünnepeljék őt, továbbá soha nem  akart vele annyi újságíró beszélni, mint most. Az ünneplés oka, hogy most doktorált – pedig 1930-ban született.


A haifai egyetemen a napokban 180 friss doktorjelölt gyűlt össze, hogy ünnepélyes keretek között doktorrá avassák őket. A 111 nő és 69 férfi mellett ott álldogált egy különös ember, aki nem csak a kivételesen jó humoráról közkedvelt az egyetemen, hanem amiatt is, mert ő az intézmény valaha volt legidősebb diákja: 89 éves. Ezzel alighanem nem csak Izraelben, de az egész világon rangidős friss doktor lehet. 

barshi-1-1024x872-400x341.jpgA friss doktor az egyik unokájával

Az illető neve Gabriel Barshi, aki 1930-ban született, Tel-Avivban élt, jelenleg pedig a Pardes Hanna nevű izraeli város lakója. Aktív éveiben negyven évig szolgált az izraeli hadsereg egyik elit egységében, vélhetően ennek köszönheti, hogy ma is rendszeresen sportol, és kiváló egészségnek örvend. 

Megtanult németül és akkádul is, mert a nyelvtudásra szüksége volt a tanulmányaihoz.  A doktori értekezésének címe: New Mediaton on the Individual's Psalms. Azt mondta, nem éri be ennyivel, hiszen az a terve, hogy a művet könyvben is megjelenteti.

A Coolamnews cikke nyomán.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek