MERKAZ: Héber és Izraeli Kulturális Központként működik tovább az IKI

2022. December 23. / 08:21


MERKAZ: Héber és Izraeli Kulturális Központként működik tovább az IKI

Az Izraeli Kulturális Intézet (IKI) elnevezés immár a múltté, hiszen a budapesti Paulay Ede utcában működő intézmény MERKAZ néven folytatja tevékenységét. Nem pusztán átnevezésről van szó, ugyanis a szervezet kibővíti és megújítja tevékenységét – igaz, továbbra is az a legfőbb céljuk, hogy közel hozzák nekünk Izraelt. Azaz megmutassák, népszerűsítsék a Zsidó Államot és sokszínű kultúráját.

„Az IKI mostantól MERKAZ – Héber és Izraeli Kulturális Központ! Változatlan változatosság és szemlélet, megújult külső és tartalom” – olvasható az intézmény Facebook-oldalán

Mint írják, új régiós központként egyesülnek a héber nyelvi intézettel, és az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) szakmai irányításával vezetett oktatási centrumot hoznak létre, amely – a hagyományos kurzuskínálat mellett – ellátja majd a teljes térség hébertanár-továbbképzését. 

merkaz_logó3.jpg

A MERKAZ marad a régió MASA-programjának koordinációs székhelye, és új, kifejezetten a régióra szabott programokkal bővíti kínálatát a Budapestre látogató és az itt élő izraeli és zsidó kultúra iránt érdeklődők számára, nemzeti és vallási hovatartozástól függetlenül 0-tól egészen 120 éves korig. 

A MERKAZ 2023-ra nagyszabású programokat ígér a modern Izrael állam jövőre esedékes 75. születésnapja alkalmából, e programok között lesz egy ismeretterjesztő sorozat is óvodától az egyetemig. 

Mint írják, „az újítások közepette egy dolog biztosan nem változott: immár a MERKAZ – Héber és Izraeli Kulturális Központ nevet viselve továbbra is az a legfőbb célunk, hogy megmutassuk, őrizzük és ünnepeljük együtt Izrael sokszínűségét”.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek