Közgyűlést tart a NÜB, napirenden az egyesület tavalyi gazdálkodása és idei költségvetése

2023. Április 26. / 12:02


Közgyűlést tart a NÜB, napirenden az egyesület tavalyi gazdálkodása és idei költségvetése

A „NÜB” Nácizmus Üldözötteinek Országos Egyesülete május 8-án, délelőtt 11 órától tartja éves közgyűlését a szervezet budapesti, Bajza utcai székházában. A főbb napirendi pontok között szerepel a 2022-es pénzügyi beszámoló megtárgyalása és a 2023-as költségvetés tervezetének megvitatása. Ha a közgyűlés nem lesz határozatképes, a következő összejövetelt május 18-ra, 11 órára tűzték ki változatlan helyszínen. 

Az 1957-ben alapított, jelenleg dr. Schiffer János elnök által vezetett „NÜB” Nácizmus Üldözötteinek Országos Egyesülete a szervezet éves közgyűlését május 8-án, hétfőn délelőtt 11 órára hívta össze, határozatképtelenség esetén a következő közgyűlés május 18-án, csütörtökön délelőtt 11 órakor lesz az egyesület székházában (1062 Budapest, VI. kerület, Bajza utca 26. szám).

A napirendi pontok között szerepel dr. Schiffer János elnöki beszámolója a 2022-ben végzett munkáról, az elnökség 2022-es tevékenységéről, a 2022. évi költségvetés teljesüléséről, az egyesület előtt álló feladatokról, valamint a 2023-as költségvetési tervezetéről. 

A szervezet Felügyelő Bizottsága tájékoztatást ad az egyesület tavalyi gazdálkodásának ellenőrzéséről, majd a résztvevők megvitatják az egyesület 2022-es egyszerűsített éves beszámolóját, s megtárgyalják a 2023. évre tervezett költségvetést.  

A közgyűlésen tájékoztatás hangzik el arról a kutatásról, amelyet Csepeli György és Papp Richárd végez „Csak az van, ami nincs” címmel a holokauszt helyi emlékezetéről a mai Magyarországon.

(Címlapkép: az Emánuel-emlékfa a Dohány utca zsinagóga udvarán. Fotó: Mazsihisz.hu)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Gyász: Elhunyt Suchman Tamás, a Mazsihisz egykori alelnöke
Hírek, lapszemle
Izrael lakossága a 75. évfordulón: 9,7 millió fő