Hangolás pészachra: a Sirim kórus a Frankelben

2023. Március 29. / 12:53


Hangolás pészachra: a Sirim kórus a Frankelben

A Bíró Eszter énekesnő és Rév Kata judaisztika-héber tanár vezetésével a budapesti Lauder iskolában működő Sirim gyermekkórus lép föl a Frankel-zsinagógában ezen a héten pénteken, azaz március 31-én délután 6 órától. Nagy élmény lesz, mert ez a kórus fantasztikus teljesítményekre képes. 

Különleges szombatfogadás lesz a mostani a budapesti Frankel Leó úti zsinagógában, hiszen a szertartást megelőzi a Lauder Javne iskola Sirim gyermekkórusának fellépése. 

A kórus vezetői Bíró Eszter énekesnő és Rév Kata judaisztika-héber tanár, akiknek a segítségével a kórus már számos CD-t is készített, ezek létrejöttében Födő Sándor zeneszerző működött közre. 

Nemrégiben az Új Élet is közölt interjút a két vezetővel, amelyben Rév Kata elmondta: az első lemezük még csak sabbati dalokat tartalmazott, aztán nagyon hamar kijött a második lemezünk, amely a modern Izrael megalapításának 70. évfordulójára készült, s amire a leghíresebb izraeli dalok közül válogattak. A két első CD után következett a hanukai és pészachi, majd 2022-ben kijött az a lemez is, amely az őszi zsidó ünnepek dalait, dallamait tartalmazza.  Aki kíváncsi rájuk, a felvételeket mind megtalálja a YouTube-on és a Spotify-on is.

A Sirim kórus pénteki fellépésének szervezője Verő Tamás főrabbi, az esemény Facebook-oldalát ide kattintva érhetik el. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Ma 70 éves Rózsa Péter újságíró, Isten éltesse!
Ünnepek
Tavaly, idén, jövőre, mindig: Jeruzsálem!