BS Akadémia: Mítosz és valóság, avagy a Holt-tengeri tekercsek nyomában

2022. Szeptember 22. / 11:25


BS Akadémia: Mítosz és valóság, avagy a Holt-tengeri tekercsek nyomában

Az újbudai Bét Sálom zsinagógában BS Akadémia címmel indult előadás-sorozat következő rendezvényén dr. Tamási Balázs egyetemi docens, az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) könyvtárának igazgatója tart előadást a qumráni közösségről és a Holt-tengeri tekercsekről. A szeptember 28-án, jövő szerdán délután 6-kor kezdődő rendezvény házigazdája Kende Péter.

Egyszer egy beduin pásztor magára hagyta nyáját, hogy megkeressen egy elkóborolt állatot. A Holt-tenger északnyugati peremén, Qumrán környékén található omladozó mészkősziklák között, egy meredek sziklás hegyoldal hasadékában talált egy barlangot. Kíváncsiságtól vezérelve egy követ dobott a sötét mélyedésbe, és ekkor cseréptörés hangjára lett figyelmes. 

Ez a hang aztán az egész világon visszhangzott, ugyanis a pásztor az évszázad legnagyobb leletére, a Holt-tengeri tekercsekre bukkant rá a barlangban.

IMG_2286-1200x600.jpgDr. Tamási Balázs (Fotó: OR-ZSE)

A BS Akadémia elnevezésű előadás-sorozat második rendezvénye a qumráni közösségről és a Holt-tengeri tekercsekről szól, az előadást a téma hazai kutatója, dr. Tamási Balázs egyetemi docens, az OR-ZSE könyvtárának igazgatója tartja. A szervezők: Kende-Vasa Irén és Kende Péter

Az előadás – amelynek Facebook-eseményét itt találják – nyilvános és ingyenes.

(Címlapkép: Bibleplaces.com)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek