Az öröm és bánat könnyei keveredtek

2019. Július 12. / 15:39


Az öröm és bánat könnyei keveredtek

Szerző: Kácsor Zsolt

Karcagon ugyanazon a napon tartottak megemlékezést a Soá mártírjainak emlékére, s adtak „örömkoncertet” a zsidóság fennmaradásának, valamint várhatóan minél pezsgőbb jövőjének tiszteletére.


A 120 éves karcagi zsinagógában és a zsidó temetőben mártírmegemlékezést tartottak múlt vasárnap, majd ugyanazon a napon „örömkoncert” zajlott le a templomban a Sabbathsong Klezmer Band közreműködésével. A helyi hitközség vezetése egyúttal emlékplakettet adott át azoknak, akik hozzájárultak, hozzájárulnak a karcagi zsidóság fennmaradásához, a hitközség fejlesztéséhez, majd a zsinagóga kertjében felavattak egy új emlékművet.

A rendezvény alkalmából Csillag Barnabás, a hitközség elnöke azt mondta: mozgalmas esztendők vannak a hátuk mögött, és kulturális küldetésüket a továbbiakban is, minden évben szeretnék folytatni színdarabok bemutatásával, filmvetítésekkel, rendezvények szervezésével, hogy gazdagítsák a város kulturális életét. A mártírmegemlékezésen Markovics Zsolt főrabbi mondott beszédet, az alábbi videóban ebből is meghallgathatnak egy részletet.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek