A WIZO többfunkciós foglalkoztatót építtet a BZSH újpesti szeretetotthonában

2023. Május 18. / 11:06


A WIZO többfunkciós foglalkoztatót építtet a BZSH újpesti szeretetotthonában

Szerző: Kácsor Zsolt

Régi vágy teljesül a BZSH újpesti Szakszociális Otthonában, ahol a WIZO Hungary Egyesület jótékony kezdeményezése nyomán hamarosan elkészül egy többfunkciós foglalkoztató filagória az intézmény udvarán. A részletekről Memon Katalin, a WIZO Hungary Egyesület elnöke tájékoztatta a Mazsihisz honlapját.

Mint Lovretics Gerti, a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) Újpesti Szeretetotthonának fejlesztőpedagógusa írta a Facebook-oldalán: „a WIZO Hungary Egyesület már több ízben nyújtotta felénk szponzoráló kezét szükségünk szerint változó nagyságrendű adományaival, és most – hallván sóvárgásomat – eltökélte, hogy belevágja fejszéjét ebbe a többfunkciós kiülőbe. Épp csak legyűröm a meghatottságomat, máris beindulnak a lázas számolások: betonos, raklapos, platólemezes variációk; melyik praktikusabb, kivitelezhetőbb, biztonságosabb; melyik csúszásmentes, tartós, de ha szükséges, akkor akár elmozdítható”. 

Újpest.jpgA többfunkciós foglalkoztató tervezett helye. Fotó: WIZO Hungary Egyesület

Ennek kapcsán Memon Katalin, a WIZO Hungary Egyesület elnöke a Mazsihisz honlapját arról tájékoztatta: a szervezet eddigi talán legnagyobb projektjének megvalósítása kezdődik a BZSH Szakszociális Otthon udvarán tervezett fedett foglalkoztató hely tervezésével és kivitelezésével. 

Hozzátette: az egyesület izgatottan, lelkesedéssel készül a projekte, hogy a fedett kiülő megépíttetésével számos, az otthonban élő, gondoskodásra szoruló embernek tudják hosszabb távon kellemesebbé tenni az életkörülményeit.

Az anyagiakról szólva elmondta: céljuk felhasználnak már megkapott támogatásokat, az általuk gyűjtött adomány egy részét és pályáznak több intézményhez is.

A WIZO vezetősége és tagjai nemes célt szolgálnak, ezért kérik, hogy aki teheti, adományaival támogassa a megvalósítást. A számlaszám: WIZO Hungary Egyesület 11600006-00000000-97978190.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek