Ez lesz a legnagyobb purimparti Pesten

2019. Március 13. / 12:39


Ez lesz a legnagyobb purimparti Pesten

Öt zsinagóga körzet összefogásával szerveződik a sorsvetés idei ünnepének legnagyobb mulatsága a budapesti BB'z Bárban (Király utca 15.).


Az egyik legvidámabb zsidó ünnep alkalmából idén március 20-án délután fél hattól gyűlünk össze a Király utcai BB'z Bárban, és maradunk is hajnalig! Habár a gyerekeknek akkor már az ágyban lesz a helyük, a jóból természetesen ők sem maradnak ki: arra kérjük őket, hogy purimi szokás szerint öltözzenek jelmezbe – garantált jutalom és meglepetés jár nekik érte. 

Az est folyamán lesz welcome drink, svédasztalos kóser vacsi, sok-sok finom hámán-táska, interaktív Megila-felolvasás, közben rituális hangzavar, és nevetés a felnőtteken, akik a sorsvetés ünnepe alkalmából idén is kivetkőznek majd magukból – már ami az öltözködést illeti. 

Velünk lesznek a rabbijaink is: Darvas István (Bét Jehuda zsinagóga), Deutsch Péter (Bethlen téri zsinagóga), Fináli Gábor (Ovél Ávrahám), Radnóti Zoltán (Bét Sálom zsinagóga). E négy körzeten kívül a Dózsa körzet is jelezte a részvételét.  

Bármilyen vidám is ez az ünnep, ne felejtsük el a purimi parancsolatokat: a cedákát és a sláhmóneszt, hiszen ilyenkor illik adakozni és ételt küldeni másoknak!

Az esemény facebook oldala ide kattintva

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek