Zsinagógák hete Kőszegen, az OR-ZSE oktatói is előadnak

2022. Augusztus 24. / 10:14


Zsinagógák hete Kőszegen, az OR-ZSE oktatói is előadnak

A Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI-iASK) szervezésében rendezik meg a Zsinagógák hete Kőszegen című tudományos rendezvénysorozatot a felújított helyi zsinagógában augusztus 28-29-én. A meghívottak között van az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem két oktatója is: dr. Balázs Edit ny. főiskolai docens, rektori tanácsadó és dr. Balogh István főiskolai docens, mb. tanszékvezető.

A felújított kőszegi zsinagóga ad otthont a „Zsinagógák hete Kőszegen” rendezvénynek augusztus 28-29-én. Az OR-ZSE két munkatársa, dr. Balázs Edit ny. főiskolai docens, rektori tanácsadó és dr. Balogh István főiskolai docens, mb. tanszékvezető is érintett a programokban – olvasható az egyetem honlapján. 

299987235_469944525141180_5916753832164249282_n.jpg

Dr. Balázs Edit vasárnap a „Zsinagógák múltja, jelene és jövője Magyarországon” címmel kerekasztal-beszélgetésen vesz részt, hétfőn pedig az FTI-iASK zsidóságtörténeti kutatócsoportjának vezető kutatójaként „A zsidó élet terei” címmel tart előadást. Ugyancsak a hétfői program részeként dr. Balázs Edit és dr. Balogh István könyvbemutatójára is sor kerül.

A rendezvénysorozat „Egy kőszegi sikertörténet: a Schey család” című kiállítás megnyitójával veszi kezdetét augusztus 28-án (vasárnap) 15 órától.

A részletes program ezen a linken elérhető.

Forrás: OR-ZSE

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Ma folytatódik a Hunyadi téri szabadegyetem
Megemlékezések
A halálba hajszolt Bálint György hírlapíró születésnapjára