Ideiglenesen bezár az OR-ZSE épülete, az oktatás az IKI-ben zajlik majd

2022. Október 12. / 13:36


Ideiglenesen bezár az OR-ZSE épülete, az oktatás az IKI-ben zajlik majd

A hamarosan kezdődő fűtési szezon idejére ideiglenesen bezár az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) Scheiber Sándor utcai épülete, a személyes jelenlétet igénylő oktatás az Izraeli Kulturális Intézetben (IKI) zajlik majd körülbelül jövő márciusig – tájékoztatta honlapunkat dr. Balázs Gábor általános rektorhelyettes.

A szukoti ünnepek után, azaz jövő héttől már nem lesz oktatás az OR-ZSE épületében takarékossági okok miatt, így a fűtési szezon idejére az intézmény hallgatóit és tanárait az Izraeli Kulturális Intézet (IKI) Paulay Ede utcai épülete fogadja be. Egyes órákat online formában tartanak majd, de vannak olyan képzések, amelyek esetében elengedhetetlen a személyes jelenlét.

BalazsGabor-240x300.jpgDr. Balázs Gábor (Fotó: OR-ZSE)

Mint dr. Balázs Gábor általános rektorhelyettes érdeklődésünkre kifejtette: vannak olyan szakok, amelyeken az oktatás személyes jelenlétet igényel  – ezek közé tartozik a kántorképzés vagy a szociális munkás képzés, ahol fontos a szervezetfejlesztő tréning szerepe –, ezek a képzések tehát továbbra is személyes formában zajlanak majd az IKI épületében. 

Hozzátette: pontos dátumot nem lehet mondani arra, hogy az oktatás mikor kezdődik újra az OR-ZSE épületében, de feltehetően valamikor jövő márciusban, a fűtési szezon lezárultával.

Az OR-ZSE könyvtára és olvasóterme október 19-től a továbbiakban is nyitva tart: hétfőtől csütörtökig 10 és 16 óra között várja kedves olvasóit.


mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek