Várja a leendő zsidó kántorokat a rabbiképző egyetem

2020. Július 20. / 15:27


Várja a leendő zsidó kántorokat a rabbiképző egyetem

Zsidó kántor szakirányú továbbképzést és előimádkozói tanfolyamot indít az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE). Az 1877-ben alapított, nagy múltú intézmény szeretettel várja a jelentkezőket a vidéki és határon túli zsinagógákból is. A pótfelvételi jelentkezéseket augusztus 7-ig lehet beadni.


Az OR-ZSE zsidó kántor szakirányú továbbképzésre és előimádkozói tanfolyamra várja azok jelentkezését, akik elhivatottságot éreznek a zsidó vallás iránt, és az imádkozás terén erősíteni szeretnék közösségüket.

A zsidó kántor szakirányú továbbképzés előfeltétele BA végzettség, míg az előimádkozói tanfolyam előfeltétele zsinagógai vagy a saját kile általi ajánlás. Budapestieknek hetente egyszer lesz tanítási nap, vidékieknek és határon túliaknak online oktatást biztosítanak. A képzés keretében lehetőség nyílik héber nyelvtanulásra is.

kántor-or-zse.png

Az intézmény felzárkóztatja azokat a jelentkezőket, akik a zsidó kántor szakirányú továbbképzésre felvételiznek, és esetleg nem rendelkeznek a szükséges zenei előképzettséggel. Ugyanez vonatkozik az előimádkozói tanfolyam azon jelentkezőire, akiknek az ima olvasása egyelőre problémát jelent. 

A Tanulmányi Hivatal 2020. augusztus 7-ig várja a pótfelvételi jelentkezéseket a th@or-zse.hu címre, a felvételi elbeszélgetés időpontja: 2020. augusztus 17 vagy 18 (hétfő vagy kedd).

További információk az egyetem honlapján elérhetők, kérdés esetén Székelyhidi Hajnal mb. tanszékvezető áll rendelkezésre a +36/20-931-5364-es telefonszámon.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Eltemették Sas Józsefet a Kozma utcai temetőben
Zsidó világ
Mikor indult a világ első zsidó rádiója?

Kommentek