Paideia: Jelentkezzen a Zsidó Tanulmányok Program 2023/2024 tanévére

2023. Január 19. / 14:49


Paideia: Jelentkezzen a Zsidó Tanulmányok Program 2023/2024 tanévére

Január 31-ig lehet jelentkezni a Paideia Zsidó Tanulmányok Program egyedülálló egyéves stockholmi képzése 2023/24-es tanévének ösztöndíjas helyeire.

A svédországi Paideia – Zsidó Tanulmányok Európai Intézete egyéves zsidó tanulmányok programja a zsidó civilizációt szolgáló szöveges források tanulmányozásának és interdiszciplináris értelmezésének szenteli magát. A Paideia az egyik legintenzívebb zsidó tanulási lehetőség Európában. A hagyományos szövegtanulmányozási módszertan (hevruta), az értelmezés tudományos és kritikai megközelítése, valamint a kortárs igényekre válaszoló alkalmazott dimenzió kombinációját kínálja, ami egyedülállóvá teszi a programot.

Az egyéves zsidó tanulmányi program tanterve kronologikusan halad a Tórától és a Midrástól a középkori zsidó filozófián és reszponzum irodalmon át a modern zsidó filozófiáig és irodalomig, a kurzusokat neves tudósok, köztük a legnagyobb izraeli, amerikai és európai egyetemek vezető professzorai tartják.

A tudományos intézményekkel és egyetemekkel együttműködve az Egyéves Zsidó Tanulmányok Program lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy a zsidó tanulmányok mesterképzésre (120 európai kreditpont) készüljenek. 

Az Egyéves Zsidó Tanulmányok Program a tanulmányok első éve (60 európai kreditpontnak felel meg), míg a tanulmányok második éve a zsidó tanulmányok haladó moduljaiból és a partnerintézményekben írt szakdolgozatból áll, mely 60 európai kreditpontot ér.

A program idén augusztus közepén kezdődik és 2024 március végén ér véget. Minden évben 25-30 ösztöndíjast választanak a programba Európa minden részéből.

A Paideia ösztöndíjasai a tanulmányaik alatt ösztöndíjra jogosultak. Az ösztöndíj tandíjmentes oktatást, egy izraeli tanulmányutat és havi kb. 800 euro összegű támogatást tartalmaz, amely hozzájárul a lakhatási és megélhetési költségekhez. Ösztöndíjat olyan jelöltek kaphatnak, akik aktívan hozzájárulnak az európai zsidó élet és kultúra megerősítéséhez, és rendelkeznek a potenciállal, hogy ezt a jövőbeni munkájuk során is megtegyék.

A jelentkezés feltételei:

 ▪ Elkötelezettség az európai zsidó kultúra megújítása iránt
 ▪ BA szintű diploma társadalomtudományi, jogi, bölcsészettudományi, teológiai vagy azzal egyenértékű szakirányú végzettséggel
 ▪ Személyközi és vezetői képességek
 ▪ Az angol nyelv ismerete

A Paideia programjára / IDE KATTINTVA, 2023. január 31-ig lehet jelentkezni
Bővebb információ a programról / IDE ATTINTVA olvasható

Az alábbi email címen keresztül további információ kérhető: recruitment@paideia-eu.org

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek