Kiváló eredménnyel szerepeltek az OR-ZSE diákjai a tudományos diákkonferencián

2023. Április 19. / 11:31


Kiváló eredménnyel szerepeltek az OR-ZSE diákjai a tudományos diákkonferencián

Nagy örömmel jelentjük be, hogy az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem (OR-ZSE) diákjai kiváló eredménnyel szerepeltek a 36. Országos Tudományos Diákkonferencián (OTDK). Az eseményt 2023. április 12. és 14. között rendezték meg, több helyszínen – számol be a diákok komoly sikereiről az Rabbiképző honlapja.

Az OTDK-n való megmérettetés előtt 2022 májusában egyetemünk házi TDK konferenciájára hét diák jelentkezett, mindannyian az Egyházi/felekezeti közösségszervező szak III. évfolyamos hallgatói. Az Intézményi TDK Konferencián a bizottság öt hallgatót javasolt az OTDK-n való részvételre. Végül négyen érezték úgy, hogy kutatásaik jelen szintje alapján vállalják az országos megmérettetést.

Lénárt G. József, OTDK Társadalomtudományi Szekció, Vallás- és Hittudomány I. Tagozat
Dolgozatának címe: Szeraya Shapshal és a kelet-európai karaiták identitásának átalakulása a XX. század első felében
Felkészítő tanára: Biró Tamás egyetemi docens

Kapusta Krisztina, OTDK Humán Tudományi Szekció, Néprajz I. Folklór Tagozat – Különdíj
Dolgozatának címe: Az ipolysági ortodox zsidó közösség hithez, hagyományokhoz való viszonya és értékrendje, temetője tükrében
Felkészítő tanára: Balogh István főiskolai docens

Pintér Andrea, OTDK Társadalomtudományi Szekció, Művelődés- és Kultúraelmélet Tagozat – I. helyezett
Dolgozatának címe: Feld Lajos trauma narratívája a műalkotásainak tükrében Felkészítő tanára: Surányi András DLA egyetemi docens

Hallgatóink közül ketten a Debreceni Egyetemen, egy hallgató a Károli Gáspár Református Egyetemen, és egy hallgatónk online tarthatta meg előadását.

Pintér Andrea hallgatónk így foglalta össze a Debreceni Egyetemen szerzett élményeit: 

„A jelentkezők fogadtatása és a szervezés is kiváló volt. A Művelődés- és Kultúraelmélet Tagozatban a zsűri tagjainak a felkészültsége, a hozzáállása, a figyelme rendkívüli, az észrevételek és kritikák megfogalmazása pozitív és inspiráló volt. Az előadásomra adott reflexiók, dicséretek inspirálók voltak. Kiemelték a munkámat, de a legfontosabb, hogy a téma érzékenységét is messzemenően méltatták. Csoporttársaimtól értesültem, hogy a többi szekcióban is dicsérték felkészültségüket, a dolgozatok nyelvezetét és az előadások színvonalát. Az eredményhirdetésen öröm volt hallani többször is az OR-ZSE nevét. Nemcsak a díjazottak, hanem mindenki nyert, aki részt vett az OTDK-án. Már az első nap után megfogalmazódott bennem, hogy ösztönözni fogom diáktársaimat a részvételre. A befektetett munka, a hétvégék és ünnepek, melyek tanulmányok olvasásával, jegyzetek százainak elkészítésével telt, mind megérte.”

Szívből és elismeréssel gratulálunk hallgatóinknak. A zsűrikben mind a négy előadónknál külön kiemelték felkészültségüket, kiváló dolgozatukat, és témáik újszerűségét. A konferencia után többen publikációs lehetőséget ajánlottak számunkra. További munkálkodásra bíztatjuk őket, melyben segítjük támogatjuk terveiket! Megköszönjük felkészítő tanáraik odaadó munkáját is!

mazsihisz icon

Címkék

Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek