Életre szóló angol alapok a BZSH Benjamin ovijában

2023. Május 18. / 17:04


Életre szóló angol alapok a BZSH Benjamin ovijában

Idén szeptembertől beindul az angol-magyar kétnyelvű nevelés a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) fenntartásában működő Benjámin Óvodában és Bölcsődében. Ez nem iskolai jellegű angolórákat jelent a kicsiknek, hanem azt, hogy játékosan sajátíthatják el az angol alapokat, hiszen a délelőtti foglalkozásokon az angol tanárnőtől csak angol szót hallanak majd.

Nem csoda, hogy hatalmas az érdeklődés a BZSH Benjámin Óvoda és Bölcsőde idén szeptembertől induló, angol-magyar kétnyelvű csoportja iránt. Mint azt Bőczén Zsuzsa intézményvezetőtől megtudtuk: a kicsikkel délelőtt két óvónéni mellett egy angoltanárnő is foglalkozik majd, aki kizárólag angolul beszél majd a gyerekekhez. Nem iskolai nyelvórát kell elképzelni, hanem játékos tanulási folyamatot, az angol nyelv alapjainak olyan elsajátítását, mint amilyen például a kétnyelvű családokban jellemző. Bőczén Zsuzsa úgy fogalmazott: a kétnyelvű családok gyermekei abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy szinte tanulás nélkül sajátítanak el két nyelvet egyszerre, hiszen más nyelven szól hozzájuk az apukájuk, és más nyelven az anyukájuk.

Ezzel a hasonlattal élve: a Benjámin oviban ez a bizonyos „anyuka” Gulácsi Annamária lesz, aki a kétnyelvű nevelési módszer kidolgozója és specialistája, s akinek hosszú évek óta nagy gyakorlata van a kicsikkel való foglalkozás terén. Bőczén Zsuzsa hozzátette: a szeptemberben induló kiscsoport tagjai abban a szerencsés helyzetben lesznek, hogy ők az oviban a következő három évben délelőttönként a magyar nyelv mellett folyamatosan hallanak majd angol szót is közös játék, séta, öltözködés, tízórai közben, azaz szinte észrevétlenül tanulják meg a hétköznapi, mindennapi tevékenységek magyar és angol kifejezéseit.

Gulácsi Annamária az angol nyelvű foglalkozásokról elmondta: az angolos csoport beindítására már évek óta készülnek, ezért nagy öröm számukra, hogy idén szeptembertől végre elindulhat a tanulás. A nap felét a gyerekek Annamáriával is töltik majd, ebbe beletartozik a reggelizés, a közös játék, éneklés, vezetett foglalkozás, a tornázás stb. Mint hangsúlyozta: a program fontos eleme, hogy a gyerekek valódi, beszélt angol nyelvet ismerik meg, s mivel ez a korosztály igen gyorsan tanul, az angol szavakat a kisgyerekek agya olyan gyorsan felszívja majd, mint a szivacs a vizet.

Akit érdekel a beiratkozás a kétnyelvű csoportba, a következő elérhetőségeken keresse az intézményt: telefonon a 30-695 6625-ös számon vagy a benjamin@bzsh.hu e-mail címen.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek