Megemlékezés az 1848-49-es forradalom és szabadságharc zsidó hőseiről

2019. Március 10. / 16:40


Megemlékezés az 1848-49-es forradalom és szabadságharc zsidó hőseiről

Szerző: Deák Andrea

A Magyar-Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM) a 170 éves jubileumi évforduló alkalmából ismét megemlékezik az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hős zsidó honvédjeiről. 


A megemlékezésre 2019 március 14. (csütörtökön) 15.30 órakor kerül sor, a Dohány utcai zsinagóga előtti Herzl téren, amelynek fővédnökei Tarlós István főpolgármester és Prof. Dr. Hermann Róbert, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnok, tudományos helyettes.

A program keretén belül felhangzik a magyar nemzeti himnusz, valamint elhangzanak szavalatok, ünnepi köszöntők – történelmi áttekintés, névsorolvasás a hősök leszármazottaival. Átadják a Magyar –Zsidó Emlékezet Díjat is, valamint sor kerül galambröptetésre, lovas-katonai tiszteletadásra, díszlövésre, koszorúzásra, felhangzik a hősi halottakért mondott ima, a Sófár hangja, a Szózat, és elhelyezésre kerülnek az emlékezés kövei.

A szervezők kérik a férfiakat, hogy ügyeljenek a fejfedő viselésére, akik ingyenes kóser vattacukorral és az első 500 résztvevőnek emlék és ajándéktárgyakkal kedveskednek.

Legyen ez nap is az összefogás – megbékélés – egyenlőség – testvériség napja, jöjjenek el, hogy méltóképp emlékezhessünk, és NE feledjünk!!!”

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek