Gyász: meghalt Erdei Grünwald Mihály

2023. Március 02. / 13:24


Gyász: meghalt Erdei Grünwald Mihály

Rádiós zárt csoportokban írták meg elsőként, hogy ezen a héten hétfőn 78 évesen elhunyt Erdei Grünwald Mihály. A közismert rádiós és tévés 1944-ben született, és 31 évesen, 1975-ben kezdett külsősként dolgozni a Magyar Rádiónak, majd a Magyar Televízióban készített máig emlékezetes műsorokat. Fakadjon áldás emlékéből!

Elhunyt egy magyar rádiós legenda címmel az Infostart.hu számolt be róla, hogy meghalt Erdei Grünwald Mihály. Mint írják, 1975-től kezdett el külsősként bedolgozni a Magyar Rádió különböző műsoraiba: írja és szerkeszti, majd később vezeti a Könyvről Könyvért irodalmi rejtvényműsort, megszakításokkal 2000-ig, és ugyancsak könyvkritikákat készít a tudományos szerkesztőségnek.

1979-ben fogadták el első dokumentumfilmjét a Magyar Televízióban, majd 1980 januárjában a Magyar Rádió Tudományos Szerkesztőségének belső munkatársa lett. Elsősorban tudomány- és kultúrtörténeti műsorokat készített. Ekkor kérte fel a Magyar Televízió a Gólyavári esték tudomány- és technikatörténeti 36 × egyórás sorozatának szerkesztésére és technikai forgatókönyvének elkészítésére.

Fonódjék be az élet kötelékébe!

mazsihisz icon

Címkék

Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek