Emléktábla Mohácsi Zsigmond, a Síp utcai rendőrőrs néhai alezredese tiszteletére

2019. Március 06. / 12:30


Emléktábla Mohácsi Zsigmond, a Síp utcai rendőrőrs néhai alezredese tiszteletére

Barátok, kollégák, hitközségi és rendőrségi vezetők, valamint a család körében avatták fel szerdán délelőtt a Mazsihisz-BZSH székházának udvarán azt az emléktáblát, amelyet a néhai alezredes, a Síp utcai rendőrőrs megbecsült parancsnoka, Mohácsi Zsigmond, vagyis Zsiga bácsi emlékére állított a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és az Élet Menete Alapítvány. 


Az emléktábla avatásán Gordon Gábor, az Élet Menete Alapítvány elnöke úgy fogalmazott, hogy Mohácsi Zsigmond alezredest, aki karakán, kemény és határozott ember volt, rengetegen szerették és tisztelték.

Heisler András, a Mazsihisz elnöke azt mondta: a néhai rendőr alezredes a munkája során olyan légkört teremtett, amelyet fegyelem és családias hangulat jellemzett. Aktívan részt vett a zsidó közösségi élet mindennapjaiban, Zsiga bácsi igazi, büszke, zsidó barát volt.

Az emléktábla avatáson mások mellett jelen volt dr. Frölich Róbert, a Dohány utcai zsinagóga főrabbija, Nádel Tamás, a Dohány utcai zsinagóga körzet elnöke, Kardos Péter, az Új Élet főszerkesztője, a zuglói zsinagóga főrabbija, dr. Verő Tamás, a Frankel Leó úti zsinagóga főrabbija, valamint több magas rangú rendőri vezető.

Az emléktábla avatáson a hagyományőrző rendőrszázad három tagja állt díszőrséget.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Közélet
Kenyerek és rózsák: A zsidók és a nemzetközi nőnap
Kultúra
Első fotókiaggatás: „Helyből elemel”
Zsidó világ
Zsidó árvaházak lakóit keresik
2019. Március 20. / 21:24

Zsidó árvaházak lakóit keresik

Kommentek