Emlékezzünk közösen: 76 éve szabadult fel a budapesti gettó

2021. Január 14. / 19:18


Emlékezzünk közösen: 76 éve szabadult fel a budapesti gettó

A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) a fővárosi gettó felszabadításának 76. évfordulója alkalmából rendhagyó megemlékezést szervez a vírusjárvány biztonsági intézkedéseinek szem előtt tartásával a Dohány utcai zsinagógában.

A gyászmegemlékezés során a Dohány utcai zsinagógában beszédet mond Mester Tamás, a BZSH elnöke, dr. Frölich Róbert, a Dohány utcai zsinagóga főrabbija, továbbá Jakov Hadas-Handelsman, Izrael Állam magyarországi nagykövete. A zsoltárokat Fekete László, a Dohány utcai zsinagóga főkántora énekli, közreműködik Dobszay Péter orgonaművész. 

A megemlékezés a Wesselényi utcában található felszabadítási emléktábla megkoszorúzásával zárul. Az emléktáblára koszorút helyez el Vlagyimir Szergejev, az Orosz Föderáció magyarországi nagykövete. Videó üzentben emlékezik dr. Orbán Balázs miniszterhelyettes, parlamenti és stratégiai államtitkár.

A Dohány utcai megemlékezést követően a Kertész utcában található emléktáblánál koszorút helyez el Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere, Szűcs Balázs, Erzsébetváros alpolgármestere, valamint Mester Tamás BZSH elnök, és dr. Frölich Róbert főrabbi.

Forrás: FortepanForrás: Fortepan

Az eseményről készült videofelvételünket január 18-án (hétfőn) délelőtt 10 órától tekinthetik megBZSH és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) Facebook oldalain, valamint YouTube csatornáin, ide és ide kattintva. 

Kérjük, tekintsék majd meg (2021. január 18-án (hétfőn) délelőtt 10 órakor az előre felvett megemlékezésünket, hogy – ha egyelőre személyesen nem is lehetünk együtt – mégis közösen emlékezhessünk halottainkra és a felszabadítókra a 76. évforduló alkalmából.

Az esemény Facebook oldala / IDE KATTINTVA tekinthető meg

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Vádemelés a sachsenhauseni láger 100 éves egykori őre ellen
Élet + forma
Izraelben versenyez az ex-iráni cselgáncs világbajnok

Kommentek