Vigyázzunk együtt gyermekeink mentális egészségére

2019. Július 03. / 13:45


Vigyázzunk együtt gyermekeink mentális egészségére

Reggel robbant a hír: a Nemzeti Alaptantervet Takaró Mihály fogja „hazafiasítani”. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) hazafias közleménye Takaró Mihályról.


A tanterv-hazafiasító Takaró Mihály, aki a Jóisten döntési kompetenciáit nagyvonalúan magára vállalva, a kádárizmussal szembeszegülő magyar költőről, Petri Györgyről tudatta, hogy a pokolra kerül, aki Kertész Imrét kizárta a magyarságból, aki Spiró Györgyöt feltételesen volt csak hajlandó embernek nevezni – igen, ő a kijelölt hazafiasító.

Aki így beszél, arról már nem kell tovább indokolni, miért tartozik a gazdag, sokszínű és épp e sokszínűség révén különleges magyar kultúra ellenségei közé. A Mazsihisz pedig aggódik, mert a magyar gyermekek nevelését irányító Nemzeti Alaptanterv kontrollja a nemzeti kultúra megcsonkításán ügyködő ember kezébe került.

A Takaró által magyarnak sem tartott Kertész Imrét, Petri Györgyöt a magyar kormány is nagyra tartja: ezt a Kertész Imre Intézet alapítása, is bizonyítja, ráadásul az Intézet Petri életművét is gondozza. Nem lehet egyszerre kiemelt nemzeti büszkeségként gondolni rájuk és megtagadni magyarságukat.

A kulturális kormányzatnak viszont választania kell! Kérjük, válassza a hazafiúi énjét!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek