Változás az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem (OR-ZSE) vezetésében

2022. Szeptember 01. / 16:04


Változás az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem (OR-ZSE) vezetésében

Prof. Dr. Vajda Károly rektor az elmúlt években a vállalt feladatait mindenki megelégedésére maximálisan teljesítette. Az elmúlt időszakban mind az OR-ZSE, mind a Doktori Iskola akkreditációja sikeresen lezárult. Az Egyetem nemzetközi kapcsolatai kiszélesedtek és elmélyültek. A 2018-ban vázolt program nagyban megvalósult, ezért 2022. szeptember elsejei hatállyal Vajda Károly rektori időszaka véget ér.

Mind az Egyetem vezetése, mind a Fenntartó nevében köszönjük eddigi munkáját, és további tudományos és oktatói tevékenységéhez sok sikert kívánunk. A rektori pozíció egyelőre betöltetlen marad, ami más egyetemek életében sem példátlan helyzet.

A vezetési feladatokat az egyetem két rektorhelyettese, Dr. Balázs Gábor általános rektorhelyettes és Dr. Biró Tamás tudományos rektorhelyettes látja el a továbbiakban, így az Egyetem zavartalan működése biztosított. Az SZMSZ-ben meghatározott rektori funkciókat az általános rektorhelyettes tölti be.

A legnemesebb zsidó és intézményi hagyományokat követve az új vezetés célja, hogy közös erőfeszítéssel megtalálja a válaszokat a 21. század tudományos és oktatási kihívásaira.

Budapest, 2022. szeptember 1.

Dr. Balázs Gábor
általános rektorhelyettes

Dr. Biró Tamás
tudományos rektorhelyettes

mazsihisz icon

Címkék

Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek