Progresszív Judaizmus Világszövetsége: Értékeljük a Mazsihisz előrelátását

2020. Február 13. / 11:14


Progresszív Judaizmus Világszövetsége: Értékeljük a Mazsihisz előrelátását

Sonja Günther, a Progresszív Judaizmus Világszövetsége (World Union for Progressive Judaism) elnöke köszönő levelet írt Heisler Andrásnak, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) vezetőjének abból az alkalomból, hogy a Mazsihisz társult tagként fölvette soraiba a Bét Orimot és a Szim Salomot. Az alábbiakban a levél magyar fordítását közöljük. 


Tisztelt Elnök úr! 

A több mint 2 millió tagot számláló Progresszív Judaizmus Európai-és Világszövetsége nevében hálás köszönetemet fejezem ki, amiért a Mazsihisz 2020. február 2-án felvette társult tagjainak sorába két tagunkat, a Bét Orimot és a Szim Salomot.

Úgy véljük, történelmi áttörés, hogy a többség kitárta karját és felvette két tagszervezetünket; köszönjük Elnök úr erőfeszítéseit és segítségét ezen folyamatban. Reményünket fejezzük ki, hogy a társult tagság csak átmeneti, és a két közösség hamarosan a Mazsihisz teljes jogú tagjává válhat, ezzel is képviselve a teljes magyar zsidó közösséget.

Közös célunk, hogy a magyar zsidóság megerősödjön és mindazok visszataláljanak a judaizmushoz, akik történelmi, közösségi és családi okok miatt elvesztették hitüket és hagyományaikat. Reményeink szerint a Mazsihisz minden segítséget megad tagszervezeteinknek, hogy eredményesen hozzájáruljanak ezen célok eléréséhez.

Értékeljük az Ön által vezetett Mazsihisz előrelátását. Legközelebbi találkozásunk alkalmával megbeszélhetnénk, hogyan tudunk a legjobban és mindenkinek kedvező módon együttműködni. 

Minden jót kívánva, 

Sonja Günther elnök

Progresszív Judaizmus Világszövetsége

(Címlapkép: Hurk/Pixabay)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek