Őrjöngő tömegek az izraeli utcákon: 20 év után újra nyertünk, jövőre Jeruzsálemben

2018. Május 13. / 23:06


Őrjöngő tömegek az izraeli utcákon: 20 év után újra nyertünk, jövőre Jeruzsálemben

Jeruzsálem napján a város dicsőségre ébredt. Netta Barzilai megnyerte éjjel az Eurovíziós Dalfesztivált, ahogy várni is lehetett, mégis hatalmasat robbant a hír: ezrek tódultak ki utcabálozni Jeruzsálemben, az egész ország ünnepelt. Jövőre Jeruzsálemben, jövőre Jeruzsálemben lesz a döntő.


netta_nyertes.jpg
Netta Barzilai az eredményhirdetés után


Büszke vagyok rá, hogy sikerült megváltoztatni Izrael imázsát – mondta Netta Barzilai, az Eurovíziós Dalfesztivál győztese és hozzátette még: Nincs semmi, ami egy izraeli bulihoz fogható, majd meglátjátok. Izrael legutóbb 20 éve, 1998-ban nyerte meg az Euróvíziót a híres Dana International dalával, ezzel.


A következő évben Izrael rendezi meg az elképesztő érdeklődésre számot tartó eseményt, Jeruzsálem városa lesz a házigazda: egy év múlva ilyenkor tízezrek lesznek a helyszínen és százmilliók fordulnak majd Jeruzsálem, Dávid városa irányába, hogy követhessék az eseményeket. Hosszú évek óta nem volt ilyen léptékű kulturális esemény Jeruzsálemben.

Nir Barkat, a város polgármestere mindenkit biztosított, hogy gond nélkül zajlanak majd le az ünnepi események, a város vezetése minden szükséges feltételt biztosít majd.

Jövőre Jeruzsálemben – mondta lelkesen a győztes, Netta Barzilai és megígérte mindenkinek, hogy hatalmas izraeli buliban vehetnek részt, ha eljön majd az ideje, egy másik arcát ismerhetik meg az országnak. Ugyanezt üzente Benjamin Netanjahu miniszterelnök is: jövőre Jeruzsálemben.


Az ynetnews.cim írása alapján

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek