Neonácik brutálisan megvertek egy fiatalembert a Széll Kálmán téren – FRISSÍTVE

2023. Február 12. / 12:26


Neonácik brutálisan megvertek egy fiatalembert a Széll Kálmán téren – FRISSÍTVE

A Mazsihisz.hu információi szerint súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett egy öt fős társaság egyik tagja, akit a társaival együtt tegnap déli egy órakor a Széll Kálmán téren támadott meg egy szélsőjobboldali csoport. Megkeresésünkre a BRFK azt közölte: a sértettek és a gyanúsítottak kihallgatása nem vetettek fel antiszemita motivációt, a nyomozás azonban az eset valamennyi körülményére kiterjed.

A neonáci, militáns külsejű, mintegy 20 fős magyar banda hátulról támadta meg az öt fős társaságot, állítólag azért, mert antifasiszta tüntetőknek tartották őket.

A legsúlyosabb sérüléseket az a fiatalember szenvedte el, akivel ma délelőtt telefonon sikerült beszélnünk, mint mondta, betört a koponyacsontja és az orra, továbbá letört három foga. Hiteles forrásból származó információink szerint a támadók között voltak a hazai szélsőjobboldal ismert figurái. A rendőség közbeavatkozott, a menekülő elkövetők közül többeket elfogtak. 

FRISSÍTÉS: NEM VOLT ANTISZEMITA MOTIVÁCIÓ?

A Mazsihisz.hu a tegnapi támadásról ma délelőtt információt kért a BRFK-tól, amelynek sajtóosztálya ma délután ezt válaszolta:  „a február 11-én 13 óra körül a Budapest, II. kerület, Széll Kálmán téren történt bántalmazás helyszínén a rendőrök két férfit elfogtak. Velük szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság bűntett és súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt, őrizetbe vételük mellett folytat eljárást. A bántalmazók társainak azonosítása a folyamatban lévő nyomozás feladata. A jelenleg rendelkezésre álló adatok, a sértettek és a gyanúsítottak kihallgatása nem vetettek fel antiszemita motivációt, a nyomozás azonban az eset valamennyi körülményére kiterjed".

(Címlapkép: Szajki Bálint – 24.hu)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek