Meglepő: a belügyminiszter is bírálta a zsidó és arab sztár vegyesházasságát

2018. Október 12. / 10:10


Meglepő: a belügyminiszter is bírálta a zsidó és arab sztár vegyesházasságát

Egy arab izraeli tévés személyiség és egy zsidó színész járt évekig titokban és házasodott össze nemrég, döntésük kiváltotta a belügyminiszter nyilvános rosszallását is.


Egy parlamenti képviselő, Oren Hazan a Likudból pedig felvette, hogy az arab menyasszony, aki elismert izraeli televíziós újságíró, azért csábított el egy zsidó lelket, hogy kárt okozzon Izrael népének és csökkentse a megszülető zsidó gyerekek számát. Ha nem ez a helyzet, írta Oren Hazan twitter-bejegyzésében, akkor Lucy Aharish műsorvezető betérhet zsidónak.

Aryeh Deri belügyminiszter, a szefárd ortodox Sász pártból egy rádiónyilatkozatában „helytelen dolognak” nevezte a két híresség házasságát és figyelmeztette őket, hogy a gyerekeik nagyon súlyos nehézségekkel néznek majd szembe, mivel az édesanyjuk nem lesz zsidó és így ők sem számítanak majd zsidónak.

Az ellenzéki Cionista Unió politikusa, Shelyy Yachimovich elítélte a megszólalásokat és a Harry Potter halálfalóihoz, Voldemort nagyúr szolgáihoz hasonlóan csak az „aranyvérűeket” látnák szívesen maguk között, sokan rasszistának nevezték a megszólalók álláspontját és még az egyik kormánypárt, a Kulanu egyik képviselője is gusztustalannak minősítette megszólalásukat.

A sztárszerelmesek állítólag már régóta együtt voltak, de az esküvő előtt nem tették nyilvánvalóvá kapcsolatukat.

A The Times of Israel írása alapján

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek